Avokádovo-lososové kvietky (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Nie som ja nejako velmi zatazena na avokado, ale avokadovy krem v kombinacii s udenym lososom je absolutna delikatesa. Lahodnu chut urcite podciarkovala aj makovo - sezamova chut krekrov. Opat velmi jednoducha priprava, ale konecnou upravou dosiahneme nielen chutne, ale aj pohladne mini chutovecky. Tieto chutovecky vam vrele doporucujem.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Avokado prerezeme pzdlz na polovicu. Potocime s dvomi polovicami v protismere a potom vylupneme kostku. Ide to lahko. Pomocou lyzice vyskriabeme duzinu do misky. Hned pokvapkame citronovou stavou, aby sme zamedzili zosednutiu a zhorknutiu duziny. Pouzivajte iba zrele plody. Najlepsie, ak kupite avokado a nechate ho postat pri izbovej teplote aspon dva dni. Ked kupujete avokado, tak plod ma byt pekny, zelenkovo zafarbeny , bez ciernych skvrn. Ak ochutnate nezrele avokado, riskujete, ze pokazite jeho chut a uz nikdy viac ho nebudete chciet vyskusat:).
  2. Pokvapkanu duzinu popucime vidlickou, pridame asi 3/4 Philadelphie, mierne osolime, okorenime a ponornym mixerom vymixujeme na hladky krem. Krem prelozime do uzatvaratelnej nadoby a odlozime do chladnicky na cca 30 minut, aby trochu stuhol. Zvysok Philadelphie rozmiesame a nanasame do prostriedku na krekry. Robime take male dobky , podklad pre ruzicky z lososa. Pomocou cukrarenskeho vrecka nanasame avokadovy krem na krekry - dookola bielej dobky- akoze lupene kvetu. Z udeneho lososa narezeme asi 1 cm pruzky dlhe cca 5 cm ( robila som od oka) a stocime. Umiestnime uprostred bieleho kremu a dozdobime zelenym koprom ( petrzlenom, pazitkou a pod.) .
  3. Ak sa rozhodnete vyskusat, verim, ze bude mat rovnako skvely chutovy zazitok, ako sme mali my.