Avokádová salsa s grilovaným lososom (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Ryby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s rôznymi šalátmi. Nápad na túto salsu som našla na webe, ako ovocie tam bolo použité mango. To som nemala, zato na parapete v spálni mi rastú mandarinky...:-)))
4 porcie |
15 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Lososa som pokvapkala citrónovou šťavou, posolila, okorenila a dala opiecť na troche olivového oleja na grilovaciu panvicu.
Kým sa pražil, pripravila som si salsu. Ako som uviedla, mandarinky mi stačilo obrať z okenného parapetu
- Ošúpané a kože zbavené mandarinky si nakrájame na drobné kúsky.
- Pridáme nadrobno nakrájané cherry paradajky a pol červenej papriky...
- Pridáme pokrájanú červenú cibuľu...
- a polovicu chilli papriky, ktorú sme predtým zbavili semienok.
- Ošúpeme si avokádo, nakrájame ho na kocočky a ihneď polejeme šťavou z jednej mandarinky a polovice citrónu. Zmiešame so zeleninou v miske a pridáme posekanú koriandrovú vňatku. Pridala som aj nakrájanú jednu zelerovú stonku.
- Este osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením. Salsa vonia aj chutí skvelo. Čerstvý koriander sa dá nahradiť pretržlenovou vňaťou, ale chutí to už trochu inak. Na tanieri položíme filet lososa a navrstvíme salsu. Ľahodná chuť a vôňa nám pripomenie čas leta a báječných dovoleniek.