Avokádová salsa s grilovaným lososom (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Ryby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s rôznymi šalátmi. Nápad na túto salsu som našla na webe, ako ovocie tam bolo použité mango. To som nemala, zato na parapete v spálni mi rastú mandarinky...:-)))

4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lososa som pokvapkala citrónovou šťavou, posolila, okorenila a dala opiecť na troche olivového oleja na grilovaciu panvicu. Kým sa pražil, pripravila som si salsu. Ako som uviedla, mandarinky mi stačilo obrať z okenného parapetu
  2. Ošúpané a kože zbavené mandarinky si nakrájame na drobné kúsky.
  3. Pridáme nadrobno nakrájané cherry paradajky a pol červenej papriky...
  4. Pridáme pokrájanú červenú cibuľu...
  5. a polovicu chilli papriky, ktorú sme predtým zbavili semienok.
  6. Ošúpeme si avokádo, nakrájame ho na kocočky a ihneď polejeme šťavou z jednej mandarinky a polovice citrónu. Zmiešame so zeleninou v miske a pridáme posekanú koriandrovú vňatku. Pridala som aj nakrájanú jednu zelerovú stonku.
  7. Este osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením. Salsa vonia aj chutí skvelo. Čerstvý koriander sa dá nahradiť pretržlenovou vňaťou, ale chutí to už trochu inak. Na tanieri položíme filet lososa a navrstvíme salsu. Ľahodná chuť a vôňa nám pripomenie čas leta a báječných dovoleniek.