Avokádová nátierka 2. (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Túto nátierku ma naučila robiť moja dcéra, ona sa ju naučila, keď opatrovala deti v Švajčiarsku, v židovskej rodine.
Postup
- Pripravíme si suroviny podľa rozpisu. Hlavná ingrediencia- avokádo. Avokádo je ovocie, aj keď prevláda názor medzi ľuďmi, že je to zelenina.
- Avokádo rozkrojíme, vyberieme jadro, dužinu vyberieme lyžičkou. Jadro môžeme zasadiť, vyrastie pekná rastlinka do bytu.
- Rozkrájané dáme do misky, kde budeme ďalej spracovávať nátierku. Hneď zalejeme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo.
- Uvaríme si vajce, očistíme ho a vidličkou rozotrieme.
- Do misky k avokádu, ktoré sme tiež rozotreli vidličkou pridáme ďalšie suroviny a to: tuniak bez štavy(alebo oleja)80g konzerva , vajce , horčicu, majonézu.
- Všetky suroviny zmiešame, môžeme dochutiť soľou....
- ...podávame. Ja som si robila túto nátierku len pre seba, tak som si len na chlebík natierala.
- Prajem dobrú chuť.