Avokádová nátierka 2. (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Túto nátierku ma naučila robiť moja dcéra, ona sa ju naučila, keď opatrovala deti v Švajčiarsku, v židovskej rodine.

2
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny podľa rozpisu. Hlavná ingrediencia- avokádo. Avokádo je ovocie, aj keď prevláda názor medzi ľuďmi, že je to zelenina.
  2. Avokádo rozkrojíme, vyberieme jadro, dužinu vyberieme lyžičkou. Jadro môžeme zasadiť, vyrastie pekná rastlinka do bytu.
  3. Rozkrájané dáme do misky, kde budeme ďalej spracovávať nátierku. Hneď zalejeme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo.
  4. Uvaríme si vajce, očistíme ho a vidličkou rozotrieme.
  5. Do misky k avokádu, ktoré sme tiež rozotreli vidličkou pridáme ďalšie suroviny a to: tuniak bez štavy(alebo oleja)80g konzerva , vajce , horčicu, majonézu.
  6. Všetky suroviny zmiešame, môžeme dochutiť soľou....
  7. ...podávame. Ja som si robila túto nátierku len pre seba, tak som si len na chlebík natierala.
  8. Prajem dobrú chuť.