Augsburské rezy

Autor receptu: alique

Postup

  1. Múku, kypriaci prášok, kakao premiešame. Pridáme mäkké maslo alebo margarín, práškový cukor, žĺtok a mlieko. Vypracujeme cesto, rozdelíme na dve polovice.
  2. Plnka : Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru a s vanilkovým cukrom. Primiešame tvaroh, pudingový prášok a maslo spustené nie horúce. Bielka vyšľaháme s cukrom a jemne vmiešame do plnky.
  3. Polovicu cesta rozvaľkáme na plech (vymastený a posypaný múkou). Na to vylejeme plnku a rovnomerne rozotrieme. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu (30 cm x 40 cm). Pomocou váľka nanesieme cesto na plech (plnku) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 160 - 180 C asi tak 25 až 30 min. Koláč necháme odstáť 24 hod v chlade, zmäkne.