Aromatická bravčová špecialita vo woku (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Jednoduché, rýchle a voňavé jedlo ... všetkým chutilo ... :)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Od dobrej kámošky si požičiame wok a nachystáme tú správnu Kuchárku.
  2. Mäso odblaníme, pokrájame na rezance, na väčšie kúsky nakrájame červenú papriku, zelenú papriku nakrájame na pásiky. Jablko očúpeme, nakrájame na drobné kocky. Nakrájame aj pór.
  3. Pripravíme si všetky suroviny, aby sme sa nemuseli zdržiavať zháňaním správnych ingrediencií. Ja som nahradila čerstvý strúhaný ďumbier mletým ... čerstvý som nezohnala ...
  4. Necháme rozpáliť wok, vlejeme polovicu oleja, vložíme mäso a pražíme ho 2 - 3 minúty alebo kým nie je hnedé. Potom ho vyberieme z panvice a udržiavame teplé.
  5. Vo woku rozohrejeme zvyšný olej, pridáme pór a jablká, pražíme asi 5 minút.
  6. Pridáme horčičné semienka, popražíme ich 1 minútu, alebo kým nezačne prskať. Potom pridáme kari, ďumbier, kúsok celej škorice a pražíme kým koreniny nezačnú voňať.
  7. Pridáme opečené mäso, nakrájané papriky a podusíme všetko spolu. A namiešto čerstvej mäty som jedlo posypala mätovým čajom z vrecúška ... pravdaže len medzi prsty ... príjemná chuť ... :)
  8. Minútu pred podávaním pridáme biely jogurt, prehrejeme ale už nevaríme. Podávame s ryžou, hranolkami ... kto čo má rád.