Aromatická bravčová špecialita vo woku (fotorecept)
Autor receptu: klaura
Jednoduché, rýchle a voňavé jedlo ... všetkým chutilo ... :)
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Od dobrej kámošky si požičiame wok a nachystáme tú správnu Kuchárku.
- Mäso odblaníme, pokrájame na rezance, na väčšie kúsky nakrájame červenú papriku, zelenú papriku nakrájame na pásiky. Jablko očúpeme, nakrájame na drobné kocky. Nakrájame aj pór.
- Pripravíme si všetky suroviny, aby sme sa nemuseli zdržiavať zháňaním správnych ingrediencií. Ja som nahradila čerstvý strúhaný ďumbier mletým ... čerstvý som nezohnala ...
- Necháme rozpáliť wok, vlejeme polovicu oleja, vložíme mäso a pražíme ho 2 - 3 minúty alebo kým nie je hnedé. Potom ho vyberieme z panvice a udržiavame teplé.
- Vo woku rozohrejeme zvyšný olej, pridáme pór a jablká, pražíme asi 5 minút.
- Pridáme horčičné semienka, popražíme ich 1 minútu, alebo kým nezačne prskať. Potom pridáme kari, ďumbier, kúsok celej škorice a pražíme kým koreniny nezačnú voňať.
- Pridáme opečené mäso, nakrájané papriky a podusíme všetko spolu. A namiešto čerstvej mäty som jedlo posypala mätovým čajom z vrecúška ... pravdaže len medzi prsty ... príjemná chuť ... :)
- Minútu pred podávaním pridáme biely jogurt, prehrejeme ale už nevaríme. Podávame s ryžou, hranolkami ... kto čo má rád.