Arašidy, banány a čokoláda v lístkovom ceste (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na 2 časti. Pri teplote 200°C ich upečieme do zlatohneda. Pred pečením každý plát popicháme vidličkou. Kým sa cesto pečie, začneme s prípravou pudingov. Pripravíme si suroviny.
  2. Základ na obe pudingy je možne urobiť naraz a pred pridaním arašidového masla a čokolády ho rozdeliť na polovice. Ja som pudingy robila zvlášť. Arašidový puding: v mlieku rozmiešame cukor a kukuričný škrob.
  3. Pridáme vanilku a privedieme k varu. Minútu povaríme a hustý puding odstavíme.
  4. Metličkou primiešame arašidové maslo.
  5. Puding som nechala chladnúť len 2-3 minúty.
  6. Puding rozotrieme na prvé upečené lístkové cesto
  7. Na puding rozložíme banány.
  8. Rovnako ako arašidový puding si uvaríme čokoládový puding. V závere nepridáme arašidové maslo, ale kakao a čokoládu.
  9. Puding rozotrieme na banány.
  10. Prikryjeme druhým plátom lístkového cesta. Ja som koláč aj zaťažila, čím som asi zbytočne porušila vrstvy na ceste. Mala som obavy, že koláč nebude držať pohromade. Nabudúce to skúsim bez zaťaženia. Koláč necháme úplne vychladnúť a zúbkovaným nožom ho nakrájame.