Arašidovo-karamelová torta (nepečená) /fotorecept/

Autor receptu: eldina

fantázia.............

3O minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. nech Vás nemätie ten zoznam,čo všetko treba, nie je toho veľa, pozrite foto:
  2. najprv uvariť PUDING /aby mohol vychladnúť/::::5 dcl mlieka dať variť+5 PL cukru,v 1 dcl rozmiešať 2 pudingy v prášku-primiešať do horúceho mlieka, chvíľu povariť.../ja dávam aj trochu masla, bude jemnejší a nechytí "kožu"/.....nechať vychladnúť,medzičasom trochu miešať,aby sa nechytala koža.ak máte viac času,že si puding pripravíte skôr,tak môžte dať na hrniec igelitové vrecko a tak nechať vychladnúť-koža nevznikne..
  3. nesolené arašidy som nezohnala-tak som omyla slané...treba zomlieť keks/ja som mala Be-Be, ale chcela som Marína, je to vlastne jedno/...a zomlieť aj arašidy..dať do extra misiek...tortovú formu vyložiť papierom na pečenie...
  4. BISKVIT::: horkú čokoládu dať rozpustiť/aj v mikrovlnke môžte/,pridať k zomletým keksom a rukou miešať..pridávať mlieko...masu rukami dávať na tortové dno..uťapkať...stačí aj prstami, .....či nejakým valčekom alebo ako ja-pohárom
  5. ARAŠIDOVÁ PLNKA:::::margarín roztopiť... k zomletým arašidom pridať práškový cukor,rozpustený margarín a mlieko..vznikne masa konzistencie ako lekvár,ale nech vás to nemätie,v chladničke stuhne...
  6. všetko vymiešať a dať na masu z keksov,do tortovej formy..dajte zatiaľ do chladničky,kým pripravíte karamelovú plnku...
  7. KARAMELOVÁ PLNKA:::::k zmäknutému margarínu pridať práškový cukor ,vymiešať mixérom...postupne pridávať vychladnutý puding.....
  8. pridať k arašidovej mase,do tortovej formy a dať na 2-3 hodiny do chladničky...potom poliať glazúrou....neodporúča sa "klasická" glazúra z horkej čokolády a oleja,lebo tá by bola tvrdá a ak by ste krájali tortu-lámala by sa....čiže bud tú, čo napíšem alebo zdobte šľahačkou...
  9. POLEVA:::.zohriať 1,5 dcl šľahačky s čokoládou,cukrom/ak chcete/a kakaom...ked sa všetko spojí-vyliať na karamelovú plnku...dať chladiť do chladničky../priznám sa,že ja som tie 2-3 hodiny chladenia nedodržala a držalo to super,akurát glazúra ešte nebola tip-top,ale decká už chceli skúsiť/...:)) je vynikajúúúúúúúca...:)
  10. postup je jednoduchý, len ja som chcela všetko podrobne popísať..:) cukor si môžte samozrejme prispôsobiť podľa potreby...dať viac či menej......táto torta bude určite stálica medzi našimi TOP tortami...:)