zatvoriť
VYTLAČIŤ
Arašidové pečivo (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
300 g
múka hladká
70 g
práškový cukor surový
150 g
arašidy nesolené pražené
vanilka
3 PL
voda
170 g alebo maslo
rastlinný tuk
džem ovocný
marcipán
kôra citrónová
poleva čokoládová
Postup
Arašidy, cukor a muku rozmixujeme.
Pridáme vodu, vanilku a tuk a krátkym mixovaním vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme na chladnom mieste aspoň 30 minút.
Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľne tvary. Upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
Pečivo môžeme plniť džemom, krémom či marcipánom zmiešaným s citrónovou kôrou.
Vrstvy zliepame kvapkou čokoládovej polevy.
Pečivo máčame v čokoládovej poleve a ozdobíme.