Arašidové guľky

Arašidové guľky s prekvapením

Autor receptu: siuuu

Zvýšilo mi arašidové maslo z iného receptu, tak som vytvorila tieto nepečené guľky plnené kandizovanými čerešňami.* Super by boli plnené napríklad višňami naloženými v rume, ktoré by dodali väčší šmrnc - ale tento rok sme nerobili, tak aspoň takto.

17 ks
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vo vhodnej mise zmiešame arašidové maslo (ja dávam prednosť tomu s kúskami arašidov, ale môže byť pokojne aj jemné), rozmixované ovsené vločky a med. Mali by sme dostať tuhšiu, jemne lepivú hmotu, ktorá sa dá dobre tvarovať.
  2. Robíme guľky s priemerom cca 2,5 cm - zoberieme kúsok masy, v dlani jemne roztiahneme do malej placky, vložíme čerešnu a obalíme ju do tvaru guľky. Môžete samozrejme robiť aj čisto arašidové, ale treba počítať s tým, že guliek bude menej.
  3. Obalíme podľa chuti - v rozpustenej čokoláde, mletých orechoch, pistáciách a podobne. Mne sa nechcelo teraz večer babrať s čokoládou, tak som zvolila jednoduchšiu variantu - obaľovala som v mletých vlašských orechoch, mletých natur pistáciách, rozmixovaných lyofilizovaných malinách a čokoládovej ryži. Skladujeme v uzavretej dóze v chlade.