Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Pripravene suroviny.
  2. Kokosový olej, kakao, vanilku, sirup a arašidové maslo dáme do misy a rozmiešame metličkou. Na arašidové čokoládky som použila arašidové maslo s kúskami arašidov.
  3. A tu je pripravená verzia s tahini, do ktorej som pridala lyžicu sirupu navyše.
  4. Premiešaním surovín vznikne hladká lesklá tekutá "čokoláda".
  5. Čokoládu nalejem do košíčkov či formičiek a odložíme do mrazničky, kde ich uchovávame až do konzumácie.
  6. Pri izbovej teplote sa čokoládky rýchlo topia. Na druhej strane sa príjemne rozplývajú na jazyku :) Ak kokosový olej v recepte vymeníme za kakaové maslo, nie je potrebné ich skladovať v mrazničke. Mne však viac chutia práve tie s kokosovým olejom. Použila som 3 druhy formičiek. Lízatková formička a papierové košíčky sa osvedčili. Pralinkovú formu neodporúčam kvôli horšej manipulácii - čokoládky sa v rukách rozpúšťajú. Hrnček, ktorý mi poslúžil ako odmerka mal 250ml.