Arabské mäsové guľôčky z jahňacieho mäsa s mätou a jogurtom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento recept patrí Judith Stahl, ktorá ho pripravila v TV relácii o varení, zaujal ma, vyskúšala som ho, je výborný a preto sa o tento recept podelím. Ide o pikantné voňavé korenené mäsové guľôčky s mätou a jogurtom, recept som pozmenila len máličko podľa našej chute u nás doma. Recept je rýchly, jednoduchý a nenáročný na čas a prípravu, zároveň veľmi zdravý.

4
porcie
15 minút
príprava
5 + 5 minút
na 80 - 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som dala jarnú cibuľku aj s vňaťou, pokrájanú na kolieska,...
  2. ...pokrájanú čerstvú chilli papriku na kolieska,...
  3. ..umyté a na drobno pokrájané listy mäty piepornej,...
  4. ...mleté jahňacie mäso, Judith Stahl použila mleté morčacie mäso,...
  5. ...mäsko som osolila,...
  6. ...pridala som prelisovaný cesnak,...
  7. ...mletú škoricu,...
  8. ...rímsku rascu,...
  9. ...a všetko som spolu dobre premiešala,...
  10. ...na záver som priliala ešte 2 PL olivového oleja a zase som všetko spolu premiešala.
  11. Z tejto zmesi som vytvarovala mäsové guľôčky veľkosti asi tenisovej loptičky.
  12. Guľôčky som vyprážala v rozohriatom olivovom oleji na na strednom plameni z každej strany pekne do hneda a do chrumkava,...
  13. ...dala som ich odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
  14. Podávala som ich horúce s jogurtom, ktorý som ochutila soľou, citrónovou šťavou, cesnakom a rímskou rascou, v recepte Judith Stahl sa jogurt zmieša s medom, obyčajnou mletou rascou a soľou. Ako prílohu som podávala couscous, vhodná je aj jazmínová ryža alebo ryža basmati. Recept na couscous mám tu na vareche.
  15. Záber zblízka. Ide o veľmi chutné voňavé pikantné korenené mäsové guľôčky s osviežujúcou chuťou mäty a zjemňuje celý pokrm ochutený jogurt. Odporúčam vyskúšať tento vynikajúci recept od Judith Stahl, dokonca aj tým, ktorí nie sú práve milovníkmi pikantných jedál, lebo ako celok je to výborné jedlo ako už arabské jedlá sú, okrem toho je to veľmi zdravé jedlo.