Arabská káva môjho manžela (fotorecept)
Autor receptu: janaalizibolenova
Tento recept tu pridávam skôr pre zaujímavosť, akým spôsobom sa pije tunajšia káva. Káva sa predáva ako mix kardamónu a jemne mletej zrnkovej kávy.
1 porcia |
5 minút príprava |
1-2 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si špeciálnu nádobu na varenie kávy, ktorá sa v arabčine volá "kanaka".
- Do kanaky si nasypeme 1 ČL zmesi jemne pomletej zrnkovej kávy a kardamónu. Ak chceme, môžeme pridať už teraz 1 ČL cukru.
- Kávu v kanake zalejeme 150ml STUDENEJ vody.
- Kanaku s kávou a vodou postavíme na sporák.
- Zohrievaním kávy na sporáku nám káva bude postupne bublať po okrajoch kanaky, až nakoniec prudko vzkypí !!! Preto musíme dávať pozor a stepovať pri sporáku, aby sme nemali potom zbytočnú robotu s čistením sporáka :-D
- Uvarenú kávu hneď prelejeme do pripravenej šálky. Môžeme pridať cukor, pokiaľ sme ho nepridali v bode 2. Podávame s pohárom vody.
- Napríklad aj v takomto balení je dostať pravú arabskú kávu. Sú rôzne druhy, ktoré sa líšia zložením, chuťou a rôznou penou navrchu kávy po jej uvarení.