Apple tart (fotorecept)
Autor receptu: babav
Chutny kolac z kyslych jablk ,podla receptu z francuzkej kuchyne .
6-9 porcií |
20 minút príprava |
45-60 minút na 200 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- Muku ,sol ,cukor a vychladene maslo nakrajane na kusky vlozime do procesora.
- Prerusovanim chodu motora mixujeme ingrediencie za sucasneho prilievania ladovej vody.Ingrediencie sa spoja do hrudy .
- Cesto vyberieme, na pomucenej doske sformujeme ,zabalime do folie a odlozime
na 1 hodinu do chladnicky.
- Vychladene cesto rozgulame do tvaru obdlznika.
- Cestom vystelieme tartovu formu , zvysne okraje odrezeme (pouzila som ich na paj).
- Jablka osupeme ,rozkrojime na polovice ,vyrezeme jaderniky a nakrajame na tenke
polmesiaciky.
- Nakrajane jablka nalozime na cesto , aby sa prekryvali.
- Posypeme cukrom a ukoncime nastruhanym studenym maslom .
- Pecieme v rure vyhriatej na 200 stupnov C,45 minut az hodinu.Upeceny tart natrieme horucim marhulovym dzemom ,ktory zriedime rumom ,alebou vodou.
- Vychladnuty tart krajame na porcie.