Apple tart (fotorecept)

Autor receptu: babav

Chutny kolac z kyslych jablk ,podla receptu z francuzkej kuchyne .

6-9
porcií
20 minút
príprava
45-60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Muku ,sol ,cukor a vychladene maslo nakrajane na kusky vlozime do procesora.
  3. Prerusovanim chodu motora mixujeme ingrediencie za sucasneho prilievania ladovej vody.Ingrediencie sa spoja do hrudy .
  4. Cesto vyberieme, na pomucenej doske sformujeme ,zabalime do folie a odlozime na 1 hodinu do chladnicky.
  5. Vychladene cesto rozgulame do tvaru obdlznika.
  6. Cestom vystelieme tartovu formu , zvysne okraje odrezeme (pouzila som ich na paj).
  7. Jablka osupeme ,rozkrojime na polovice ,vyrezeme jaderniky a nakrajame na tenke polmesiaciky.
  8. Nakrajane jablka nalozime na cesto , aby sa prekryvali.
  9. Posypeme cukrom a ukoncime nastruhanym studenym maslom .
  10. Pecieme v rure vyhriatej na 200 stupnov C,45 minut az hodinu.Upeceny tart natrieme horucim marhulovym dzemom ,ktory zriedime rumom ,alebou vodou.
  11. Vychladnuty tart krajame na porcie.