Antichripkačka - Cesnaková krémová polievka s nivovo-cesnakovými krutónmi (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...pomaly ale isto prichádza čas chrípok, preto pridávam tento recept na skvelú krémovú
cesnakovú polievku plnú vitamínov a posilňovačov imunity s výbornými nivovo-
cesnakovými chrumkavými krutónmi...takto ju robievam doma a máme ju veľmi
radi, dúfam, že zachutí aj Vám :)
6 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny: načistíme si veľa cesnaku - pokojne zo tri hlavy - cca 20-25 strúčikov, stredne veľkú cibuľu, 500 g zemiakov očistíme a nakrájame na kocky.
- Na masle speníme a do sklovita podusíme na jemno nakrájanú cibuľu.
- ...keď je cibuľa sklovitá, pridáme 3/4 prelisovaného cesnaku, 1/4 si odložíme na záverečnú časť prípravy polievky
- ...k cibuli a cesnaku pridáme na kocky nakrájané zemiaky
- ...zalejeme vývarom a cca 20-25 minút varíme (kým nezmäknú zemiaky)
- ...kým sa nám varia zemiaky pripravíme si nivovo-cesnakové krutóny: na tanieri si zmiešame plátok masla, kúsok nivy a nastrúhaný strúčik cesnaku
- ...natrieme kolieska rohlíkov a dáme piecť - 180°C cca 10 minút
- ...sledujeme keď začnú byť červené, vyberieme - neskutočná vôňa sa šíri celým bytom z nich :)
- ...keď sú mäkké zemiaky, môžeme polievku dokončiť - pridáme zvyšnú časť cesnaku, osolíme dľa chuti
- ...rozmixujeme do krémova, zemiaky ju krásne zahustia
- ...na úplný záver vlejeme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa.
A môžeme konzumovať. Najlepšia je horúca, má výraznú cesnakovú chuť a jemnú konzistenciu...tak s chrípkou preč!