Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Anna rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 17. augusta 2019
Anna rezy (fotorecept)
Foto: Izabella929

Recept som dostala od priateľky a nemenila som iba množstvá, prispôsobila môjmu plechu. Vlastne cesto je s kávou a krém je vanilkový.

22
porcií
60 minút
príprava
3x6 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
štipka
1 bal.
na špic noža
3 PL mletá
250 ml horúca
100 g
100 g domáca
1 ks
2 PL (pochúťková)
Krém:
700 ml
2 bal
5 PL
100 g
250 g
2 PL (um)
2 bal.
Čoko poleva na vrch:
200 g
Na potretie:
2 PL




Postup

  1. 1

    Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som štipku soli, prášok do pečiva a sódu. Pridala som masť izbovej teploty, všetko som zmiešala a potom spolu zmrvila.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala karamelizovať cukor. Dala som zovrieť do kanvice 250 ml vody a keď vrela zaliala som ňou 3 PL mletej kávy a nechala som chladiť.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa cukor úplne roztopil, priliala som ešte vlažnú kávu. Dajte pozor, lebo káva úplne rozčertí karamel a začne tvoriť veľké bubliny. Miešať treba, kým sa karamel celkom nerozpustí a zároveň sa mierne ochladí celá hmota.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozpustený kávový karamel prilievam k múke a zároveň zamiešavam do cesta.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridám vajce a 2 PL pochúťkovej smotany akú máte doma (sladkú, kyslú) nezáleží na tom a všetko spolu spracujem. Ak je cesto tuhé, pridajte si ešte smotanu.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som dobre vypracovala a nechala odpočívať 1 hodinu. Rozvážila som ho na 3 rovnaké časti.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Každý som rovno na papieri na pečenie rozvaľkala. S cestom sa dobre pracuje, nelepí sa, nie je treba zbytočne podsýpať múkou. Pred pečením som ho popichala vidličkou.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a každý plát osobitne som piekla 6 minút. Treba dodržať čas pečenia, ak prepečiete, bude sa vám lámať. Upečené korpusy som nechala chladiť s papierom na mriežke.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pokiaľ sa pláty chladili, pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala 2 Zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a detskú krupicu. Preto pridávam krupicu, lebo krém je jemnejší a lepšie drží tvar krému. Uvarila som hustú kašu a hneď ju s rajnicou vložím do studenej vody. Vymiešam maslo s cukrom do peny a po lyžici pridávam vychladnutú kašu a napokon pridám um a ešte vyšľahám. Krém rozdelím na 2 časti a uložím na 3 hod. do chladničky

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na podnos som uložila prvý plát, natrela som ho horúcim lekvárom, potom som natrela polovicu krému.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na krém som položila druhý plát a natrela som ho horúcim lekvárom.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Natrela druhou polovicou krému a zakryla tretím plátom. Koláč som zakryla papierom na pečenie a uložila do chladničky na 3 hod. stuhnúť. Keď všetko stuhlo, položila na papier dosku na krájanie a 2 kg cukru a nechala v chladničke do rána.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť do chladničky.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Keď čokoláda stuhla, krájala som na rezy horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.

    Anna rezy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

tomeska
Ach, dalšia výzva pre mna. Neviem kedy , ale určite upečiem. Len ešte by som potrebovala zistit , z čoho urobit karamel , ked nemožem cukor. Už od stredy chodím ako mlsný kocúr a hladám, čo umaškrtit. A tu naraz receptík rýchly , pomerne jednoduchý, a určite """" ňam ňam"""" , nov.
babka123
Izabelka, krásne rezy si upiekla, len škoda, že neboli pred tromi týždňami na Annu, na moje meniny, bola by som sa prekvapila samu seba. Teraz musím rok čakať.
haji
Moc pěkný recept, suroviny, o chuti nepochybuji, bo co je s karamelem mě magneticky přitahuje. Krásná práce a ještě krásnější Anna rezy, jsi šikulka, milá Izi! Přeji krásnou neděli a díky za sdílení, mám tvé recepty ráda!
haji
@Babka123 (17.8.2019 20:01)
Myslím si, že Anna jsi pořád, celý rok - tak proč si neudělat svátek kdykoliv, milá Babka123! Člověk se má mít rád!
izabella929
@haji , milá bez tvojich milých, úctivých slov by sa mi to tu ani nerátalo...z celého srdca ti ďakujem za milé slová, si úžasný človek.-) nádhernú nedeľu.-)vďaka za komentár..
izabella929
@ancicka , takto som ich dostala od priateľky z Maďarska, tak som názov ponechala, veď nakoniec takých zákuskov podobných je na nate viac.Ďakujem pekne za komentár.-)
haji
Děvčata, jestli je něco, co je vyvalované nenáročné, pak si neumím představit náročné těsto. Uf. Jediný zlepšovák - to, že se budu vyvalovat já místo těsta - by mi mohl pomoct. Ale rezy by ze mě byly dost tuhé, ehm Kdo umí, ten umí. A kdo neumí, hluboce smekne.
izabella929
@haji , milá moja, netreba závidieť, ale vyskúšať, aj keď sa mnoho receptov zdá, že sú zložité nie je tomu tak..sú tiež také, na ktoré si stále netrúfnem..možno by som to zvládla, ale mám obavu že to pokazím..teba by som veru nechcela vaľkať na pracovnej doske...)))) humor ti stále nechýba..vďaka za komentár..
izabella929
@elisticka ,neviem ako by vyzeral,nepiekla som ešte z takej múky,,ale verím,že vydarit by sa mal v každom prípade,,chuť neviem aku by mal,neochutnala som ešte taký zakusok..vďaka ti za komentár..
olinecka
Krásna a dôkladná príprava výborný výsledok.Cesto vyzerá,ako medové . Nič nové, exkluzívne.
tomeska
Tak som skúsila karamel z Xilitolu. Cukor sa rozpustil, netvrdol, netmavnul, tak som chvílu miešala a potom som pridávala po lyžici kávu, a že sa velmi čertila. Vychladnuté je to ako sirup. Skúsila som to len zo dvoch lyžíc cukru( drahá položka) a pridala som sedem PL kávy. je z toho asi 1 dl tekutiny - moc dobré---- tak som použila na pudink a urobilo to parádu. Zákusok skúsim asi na budúci týžden , to bude viac ochutnávačov. tak dík. M.
Xilitol - cukor vyrobený z kukurice v Číne - 1 kg kupujem za +- 290 kč (" No nekup to")
Xilovit- brezový cukor - podobne
mata3636
@Tomeska (18.8.2019 23:16)

Erythritol je trocha lacnejší a na rozdiel od xylitolu nema kalórie a nulový glykem.index.
izabella929
@tomeska , som rada, že si si poradila, ja sladidlá nepoužívam žiadne iba cukor, takže do takých sa zatiaľ ani nemontujem..možno ak bude nutné, budem sa o to zaujímať..len dúfam,že sa zákusok podarí a všetkým ochutnávačom bude lahodný..vďaka za komentár..držím ti palce..
zinnajdha
zase som sa niečo naučila: myslím tým pridať krupicu do zlatého klasu. Čo najskôr vyskúšam celý zákusok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia