Anglické raňajky

Jozef Preisinger
sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave, 8. októbra 2009
Anglické raňajky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a Zobraziť celý popis Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

1
porcia
15 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
5 plátkov
1 ks
1/2 ks
1 plátok
2 ks




Postup

  1. 1

    Klobásky a slaninku ugrilujeme alebo opečieme na panvici a na panvici pripravíme aj volské oko. Obarenú a ošúpanú paradajku ugrilujeme a zohrejeme fazuľu.

  2. 2

    Na tanier dáme fazuľu, na ňu ozdobne uložíme ugrilovanú slaninku a klobásku, navrch položíme volské oko a paradajku.

  3. 3

    Náš tip: Vďaka blanšírovaniu (teda krátkemu spareniu vo vriacej vode s následným okamžitým ochladením pod tečúcou studenou vodou) si potraviny zachovajú farbu, chuť a krehkosť.

Diskusia k receptu

mcvpn
keď už ste ten sous chef, nečakal by som používanie polotovaru, i ked určite je to oveľa jednoduchšie
englishpig
Vďaka za recept, zbožňujem anglické raňajky, je to asi jediné jedlo, ktoré ma nikdy neomrzí, jedol som ich v anglicku 3 roky každučké ráno v práci a dodalo mi toľko energie, že som vydržal tvrdo pracovať do konca smeny a nepotreboval som ani obed. Akurát malá pripomienka k receptu pán šéf, tie fazule v paradajkovej omáčke sa musia taktiež prihriať na panvici, aby neboli studené, najlepšie nakoniec za volským okom, a taktiež musia byť od výroby opražené (baked beans). Hotovú konzervu dostať v tescu a občas aj v lidli, tie najchutnejšie sú od firmy heinz, ale aj tescovské za 75centov sú výborné. Pre pána horekomentujúceho pána "mcvpn" odkazujem - tým polotovarom asi myslíte tie fazule - vyrobiť sa v našich podmienkach dajú určite, ale žiaden angličan a ani ja by som Vám ich určite nezjedol, pretože recept na tú správnu chuť, ako majú anglické raňajky mať, si strážia výrobcovia ako výrobné tajomstvo.
lanabard
Anglické raňajky sú silne návykové. Ja anglické raňajky milujem, len neviem si upiecť slaninku tak, ako to podávajú v anglických krajinách. Keď som prvý raz počula o pečenej paradajke, pomyslela som si - aká blbosť - iba pokým som to neochutnala.
Nevie niekto, kde sa dá u nás kúpiť raisin toast?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia