Cheesecake

Ananásový cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: SkolaVareniaPolus

Recept od Tomáša Schwartza

12
porcií
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Korpus: Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha. Primiešame strúhaný kokos, kokosové mlieko a mandľovú múku. Hmotu preložíme do vymastenej a kokosom vysypanej okrúhlej tortovej formy. Korpus pečieme približne 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
  2. Krém: Želatínu namočíme do studenej vody aspoň na 10 minút. Ananásové pyré dáme do hrnca spolu s cukrom a zahrievame, kým sa nerozpustí. Do teplej zmesi pridáme napučanú želatínu zbavenú nadbytočnej vody a dobre ju rozmiešame. Do misy s mascarpone po častiach primiešame ananásové pyré so želatínou. Necháme vychladnúť.
  3. Do vychladnutého krému primiešame do polotuha vyšľahanú smotanu. Krém vylejeme na vychladnutý kokosový korpus a cheesecake dáme stuhnúť do chladničky.