Ananásovo-jablkovo-banánovo-orieškový džem alebo inak Vianočný džem II.

Autor receptu: izabella929

Tento už vopred avizovaný džem je skutočná neodolateľná fajnotka..počas varenia som načierala lyžicou šťavu, ale teda je to parádna chuť..krásne vonia Vianocami a má veľmi peknú farbu...

40 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pripravila som si všetky komponenty na džem..
  2. očistila, ošúpalal všetko... nemali veľké banány, tak som dala 3 menšie...citróny som ošúpala z kože a pokrájala na kocky...
  3. pokrájala
  4. odvážila iba polovicu cukru a dala variť do hrnca...s touto dávkou cukru sa varí do vtedy, kým sa jablká a banány nerozvaria...
  5. druhú polovicu cukru som pridala, keď sa jablká a banány rozvarili a zároveň som pridala aj škoricový cukor a pridala som aj šťavu z jedného celého citrónu...
  6. keď začal džem hustnúť, urobila som skúšku na tanierik..
  7. horúci džem som začala plniť do pohárikov a pripravila som si aj rum v poháriku...do každého pohára som na vrch pridala 1 lyžicu rumu a zatvorila..
  8. naplnené poháre som otočila hore dnom na 5 min..potom vrátila zpäť... zostáva mi iba dosať, že dobrú chuť k tomuto parádnemu džemu... z tejto dávky som dostala 5 pohárov 3,5 dl. a zostalo mi aj na maškrtenie v malej mištičke...