Ananásové krémové guľky
	        Autor receptu: danda3
	         
	        
	        Tento recept som už dávnejšie objavila ma českom MMB, po menších úpravách som ich pripravila pre manžela k meninám do práce a keďže mali úspech, dávam ich aj sem pre inšpiráciu, je to zaujímavá obmena nepečených guliek.
| 
				  	  
				  	120 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 - 15 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Ako prvé si upečieme piškótový plát - bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, potom žĺtka s olejom a nakoniec na menších otáčkach pridáme múku. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a na 180 stupňoch pečieme cca 10 - 15 minút.
 - Pripravíme si KRÉM - ananás zlejeme, šťavu z neho dolejeme do 250 ml, pridáme vanilkový puding, cukor a uvaríme hustý krém. Do horúceho dáme kúsok masla, premiešame, kým sa neroztopí, necháme vychladnúť a potom pridáme ostatok masla, stačí vyšľahať s metličkou.
 - Ananás si nadrobno nakrájame alebo rozmixujeme.
 - Vychladnutú piškótu nakrájame na menšie kúsky.
 - Ananás, piškótu a krém dáme do misy a
 - zmiešame. Postupne pridávame mleté mandle (nešúpala som ich) podľa potreby.
 - A nakoniec pridáme kandizovaný ananás umytý v horúcej vode a pokrájaný na menšie kúsky. V pôvodnom recepte nebol, ale myslím, že som tým nič nepokazila. Necháme postáť aspoň hodinku v chlade.
 - Potom robíme guľky, ktoré obaľujeme v mandliach, dáme do chladu.
 - Tu recept končil, ale mne na tých guľkách niečo chýbalo, tak som ich ešte namočila do  hustej čokoládovej polevy a nechala stuhnúť.
 - Po stuhnutí so ich ešte obliala pomocou malej lyžičky tou istou čokoládovou polevou, dala som ich stuhnúť a potom som ich šupla do košíčkov. Vyšlo mi ich cca 147 ks.
 - Prierez guľkou, sú výborné!♥