Ananásová tortička so zázvorovou vôňou

Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012
Ananásová tortička so zázvorovou vôňou
Foto: Robert Hüttner
6 - 8
porcií
50 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
10 g
4 PL
5 ks
50 g
80 g
60 g
2 KL
50 g
60 g
100 g
500 ml
1 ks
100 g
150 ml
250 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme zázvor, tuzemský um, múku, maizenu, prášok do pečiva, citrónovú kôru, roztopené maslo a zľahka zmiešame s vyšľahanými bielkami. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme 8 minút na 160° C. Z mlieka, pudingu a kryštálového cukru uvaríme krém a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Ananás nakrájame na malé kocky, zmiešame s tvarohom, vychladnutým vanilkovým krémom a zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.

  3. 3

    Upečený korpus rozdelíme na tri rovnaké časti a postupne vrstvíme s krémom. Necháme stuhnúť v chladničke a krájame na požadované tvary.

Diskusia k receptu

myalab
vyzera uzasne :) no na obrazku je vidiet nejake ruzove ovocie ... jahody, maliny, ceresne, ci?
evanaaa
Zaujímavé cesto na korpus so zázvorom, len neviem, kde idú mandľové lupienky, v postupe ich nevidím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia