Ananásová salsa
Ananásová salsa

Ananásová salsa

2010 - bez fotky2010, 24. februára 2018
Ananásová salsa
Foto: 2010

Ked tu moze byt 200 receptov na pagace, mozno sa zmesti zopar aj na ananasovu salsu. Ja som mal cerstvy ananas ale da sa Zobraziť celý popisKed tu moze byt 200 receptov na pagace, mozno sa zmesti zopar aj na ananasovu salsu. Ja som mal cerstvy ananas ale da sa aj z konzervy.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 ks
1-2 ks
1/2  hrnčeka
2  PL
Dressing:
2  PL
2-3  PL
1 KL
1  KL
1  KL




Postup

  1. 1

    Co je trochu ine od druhych receptov na salsu, ze ananas sa nasucho oprazi. Oprazenim sa skaramelizuje a dostanene lepsiu chut. Da sa este pridat lyzicu sladkej chilli omacky ked je kyslejsi.

    Ananásová salsa - obrázok 1
  2. 2

    Vsetku zeleninu nakrajame na drobno. Uhorku je najlepsie pouzit bezrnkovu, ked nemame, tak treba lyzicou vybrat. Ja som pouzil azijsku bezrnkovu uhorku suyo.

  3. 3

    Do flasky si spravime dressing, zalejeme zeleninu, ananas nakrajame na mensie kusky, pridame koriandrovu vnat a matu. Zalejeme salsu a odlozime do chladnicky, aby presla chutami, min. 30 minut.

Diskusia k receptu

afataga
Salsa vyzera fajn, ale to maso este lepsie :-), skoda len, ze nemam doma uhorku, by som ju skusila k zajtrajsiemu obedu, tak bude musiet pockat na lepsie casy.
tiginko
@Afataga (24.2.2018 15:45)

ja som si práve dokúpila uhorku, aby som to mohla vyskúšať k zajtrajšiemu obedu. Inak všetko doma jesto :-)
tiginko
@Tiginko (24.2.2018 17:43)

pardón, okrem koriandra, to samozrejme u nás doma nie je a asi ani nikdy nebude :-)
2010
@Afataga (24.2.2018 15:45)
Maso je vakuovy pozostatok od Vianoc. Po anglicky rib eye alebo entrecote po slovensky myslim vysoka rostenka. Stale horko tak grill vonku stale fici. Aj dnes super nekaloricka verzia tepleho stejkoveho salatu.





afataga
@2010 (25.2.2018 16:13)

No parada, tanier akurat pre mna, dobehni sa ochladit, v noci bolo -14.
mijaita
Boze to je krasa! Nevim jak ten dip, pockam co na mej @Afa :-) Aleten salat s maseeem!!
tiginko
vždy keď som nasledovala tvoje recepty z u nás dostupných surovín, nesklamala som sa. Ani teraz to nebolo inak. Nerada fotím jedlo ľuďom pri servírovaní alebo pod nosom, takže síce bez stejkov, ale autenticky... výborné! aj bez koriandrovej vňate: petržlenová je u mňa jednoznačne lepšia. Inak všetko do bodky dodržané. Jediné, čo mi môžeš v tej cudzine možno závidieť, sú naše Slovenské Kameničanské paradajky, ktoré dodajú aj v momentálne treskúcej slovenskej zime pocit pravého leta.
BTW: Sicílske Arancini som už tiež podľa teba robila, nemala som ich kde pochváliť, ale chválili ich všetci konzumenti. Tak tu a teraz :-)  varecha.pravda.sk/recepty/pomarance-/16920-recept.html...



afataga
No co povedat? Ze mnam, aj ked s upravami, nezohnala som pekne paradajky, tak som dala trochu kapie a miesto koriandrovej vnate petrzlenova. Fajna priloha ku krkovicke. Ako vzdy, rcp. od teba nesklamal.


2x haji a 2010




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia