Maslový krém

Americký maslový krém - vanilkový, čokoládový, kávový, orieškový a ovocný (videorecept)

Autor receptu: silvia16

Krémov na zdobenie tort je veľa. Tento americký maslový krém je jeden z hustých krémov, ktoré držia tvar a sú dobré na obaľovanie tort. Do základného krému môžete pridať rôzne príchute.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo izbovej teploty rozmiešame v mixéri do jemna. Okolo 5 minút.
  2. Keď je maslo vyšľahané do jemna, začneme pridávať práškový cukor po menších častiach a šľaháme pomaly. Na tento americký maslový krém idú na jeden diel masla dva diely práškového cukru.
  3. Keď pridáme poslednú časť cukru a dobre premiešame, toto bude základ pre ďalšie krémy.
  4. Na vanilkový krém pridáme do základného krému lyžičku mlieka a vanilkovú pastu alebo extrakt a v prípade inej farby trošku gélového farbiva (viď video). A premiešame.
  5. Na orechový krém použijeme základný krém, do ktorého primiešame rozmixované orechy (podľa vašej predstavy, ja som použila pistácie).
  6. Na čokoládový krém použijeme základný krém a roztopenú horkú čokoládu (nie príliš teplú, aby nerozhodla maslo) alebo kakao.
  7. Na kávový krém použijeme základný krém a instantnú kávu rozpustenú v pár kvapkách horúcej vody (potom ochladnuté, aby nám to neroztopilo maslo).
  8. Na ovocný krém použijeme základný krém a ovocné pyré (podľa vašej predstavy/potreby alebo džem). Viď video.