Americká zelerovo-tuniaková pochúťka - Túna (fotorecept)

Autor receptu: sandra

Recept na túto dobrotu mám od už raz spomínanej pani Vierky, pridala som pred časom jej recept na Záhorácku chrenovicu. Recept na túnu si priviezla z ďalekého USA, San Francisca. Dlho som tejto pochúťke odolávala, keď som sa totiž dozvedela, že hlavnou surovinou je zeler, takmer som ju "odpísala". Stačilo však ochutnať, a stala som sa závislou.

4-6
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Zeler a cibuľu si nastrúhame na strúhadle s väčšími dierkami. Zalejeme olivovým olejom. Z tuniaka zlejeme šťavu a čisté mäso pridáme k zeleru. Pridáme majolenku a poriadne všetko vymiešame. Prípadne väčšie kúsky tuniaka rozdrobíme.
  3. Podľa chuti osolíme a okoreníme, polejeme citrónovou šťavou. Olivy si nakrájame na menšie kúsky a primiešame k zmesi.
  4. Táto pochúťka sa podáva na teplej chrumkavej hrianke. Použila som balenie s "akože" americkým bielym toastovým chlebom. Keď americká pochúťka, tak americký chlieb :-). Inak nechutný chlieb, ako hrianka sa však k tejto pochúťke hodí výborne. Pokojne však môžete použiť aj hocijaký iný druh chleba, ktorý opečieme v hriankovači, alebo na sucho na panvici. Hrianka preto, lebo nátierka pustí úžasnú šťavu, ktorá by neopečený chlieb rozmočila. Takto hrianku krásne zmäkčí a pochúťka nám krásne v ústach chrumká.
  5. Podávame na teplej hrianke a okamžite papáme. Ja už mám svoju porciu za sebou. Chce to bublinky, čiže chladené nealkoholické pivko. Dobrú chuť!