Amaranthové cestoviny s vlašskými orechami, hlivou a hráškom

tinavondecadent - fotkatinavondecadent, 14. januára 2014

Využila som svoju kreativitu a pri bežnom nákupe som vymyslela tento recept, ktorý som následne odskúšala a výsledok bol lepší ako som čakala, tak Zobraziť celý popisVyužila som svoju kreativitu a pri bežnom nákupe som vymyslela tento recept, ktorý som následne odskúšala a výsledok bol lepší ako som čakala, tak sa podelím. :)

3-4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
100 g
1 hrsť
1 ks
3 PL
2 ČL
40 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Do stredne veľkého hrnca dáme variť vodu na cestoviny, ktorú riadne osolíme. Kým sa voda varí, na nahriatu panvicu nalejeme 3 polievkové lyžice olivového oleja. Ja osobne používam hlbšiu keramickú panvicu, takisto na tento recept bude potrebná trochu hlbšia. Až bude olej rozohriaty, pridáme cibuľku a orestujeme dozlata. Pridáme hlivu, trochu osolíme a necháme ďalej restovať spolu s cibuľou.

  2. 2

    Za ten čas, čo sa varí voda a restuje hliva, si nasekáme kôpor, petržlenovú vňať a vlašské orechy. Až sa huby trochu "scvrknú" tak pridáme hrášok (je na vás, či zvolíte čerstvý, mrazený alebo sterilizovaný). Zmes zamiešame a pridáme vňať, kôpor a orechy. Necháme to pár minút variť, občas premiešame. Do vriacej vody pridáme cestoviny a až budú uvarené, neceďte ich pod prúdom studenej vody!! Vodu vylejeme a cestoviny pridáme ku zmesi, poriadne premiešame. Na záver ešte pridáme 2 čajové lyžičky tekvicového oleja, zvýrazní orechovú chuť.

  3. 3

    Hotové jedlo pokvapkáme citrónom, naložíme na tanier a posypeme syrom. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

frezia
Velmi zaujimava kombinacia. Urcite coskoro vyskusam.
marianne
Ja som si minuly tyzden prvy krat kupila ten amaranth reku cosi s tym len spravim.Zatial zahustujem polievky s nim a fantazia mi dosla.Ale spravit z neho cestoviny by nemusel byt zly napad,len musim pozistovat ako na to.Taky rcp nemas?:-) alebo na co ho este vyuzivas?
ampara
Vyzerá to veľmi dobre,ukladám, vyskúšam.
tinavondecadent
@marianne : Bohužiaľ, cestoviny som kúpila už ako polotovar, nerobila som domáce. :) Bolo to moje prvé jedlo, v ktorom som použila niečo z amaranthu takže mrzí ma to, ale viac ti asi neporadím :)
elixir
@marianne tiež mám amaranth doma už nejaký čas, ale zatiaľ som neskúšala; mám nejaké recepty v knihe od Mr. Attilu Hildmanna, keď vyskúšam niektorý z nich a bude fajn, pridám :)
caterina
vynikajuci recept, velmi dobre si to vymyslela ;) spravila som vcera na veceru




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia