Alternatívna vianočka (fotopostup)

viola17 - fotkaviola17, 2. novembra 2014
Alternatívna vianočka (fotopostup)
Foto: viola17

Brázdením po internete som natrafila na jeden recept, lenže ako to u mňa vždy býva som ho pretransformovala do vlastnej podoby...

25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 PL
1 ks
2 dcl
štipka
podľa chuti
1 kocka
3 PL
2 PL
3 PL
4 ks
100 gramov
75 gramov
75 gramov
50 gramov
1 PL
 na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Alternatívna vianočka (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Ohrejeme trochu kokosové mlieko *( namočíne kokos vo vode na noc 1:2 (kokos:voda), rozmixujeme a prelejeme cez gázu) a pridáme droždie- necháme nakvasiť. Preosejeme a navážime potrebne množstvo múky. Tento mix zmiešame, pridáme soľ, vlákninu, stéviu, karob, škoricu, trošku kurkumi pre lepšiu pamäť, nakysnutý kvások, vajíčko, ghee lieskovce a všetky ostatné zvyšné suroviny. *Prichádzajú do úvahy aj ine druhy mlieka...

    Alternatívna vianočka (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne vymiešame pokiaľ sa nám nebude odlepovať cesto

    Alternatívna vianočka (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme 2 hodinky kvasiť

    Alternatívna vianočka (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    cesto si rozdelíme na 3 časti, vyvaľkáme a zapletáme

    Alternatívna vianočka (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Vložíme do remosky ( treba na to pevne nervy), poukladáme lieskovce ešte navrch potrieme žltkom a dame zapiecť cca 25 min? ( neviem presný čas ja to robím od oka, a pokiaľ na zapichnutej špajli nezostáva cesto). Ja som to piekla v remoske je možne to piecť aj v rúre (na 160°- 20 minút) Je chutná s džemom, pestom, maslom a čímkoľvek iným.

    Alternatívna vianočka (fotopostup) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jozka2
a toto cesto co mas v tej forme je uz upecene,ci sa este len ma piect.?
viola17
to je fotené tesne pred dopečeným potom som to už netsihla odfotiť :)
marianne
preco nie? tych muk sa mi tam vela zda,aj z jednej ,dvoch by stacilo,ale za vyskusanie stoji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia