Ako zvýrazniť chuť vanilkovej zmrzliny tradičným tekvicovým olejom

Autor receptu: miroslavrybar

Umocnite chuť vanilkovej zmrzliny tradičným tekvicovým olejom.

Postup

  1. Pripravíme si vanilkovú zmrzlinu (napríklad stačí aj obyčajná nanuková torta, ale taká pravá z vanilkových strukov je neporovnateľne lepšia). Ak je zmrzlina v mrazničke viac ako 12 hodín, pred podávaním ju treba dať na 30 - 60 minút do chladničky, aby nebola ako kameň.
  2. Keď je vhodná na podávanie, naporciujeme a polejeme tekvicovým olejom. Môžeme tiež posypať tekvicovými bezšupkovými jadierkami. Príjemné vychutnávanie.
  3. Poznámka: Niektoré kúpené zmrzliny sú zdobené napríklad čokoládou, tú treba dať preč alebo najprv zjesť. Aj taká obyčajná zmrzlina s vanilkovou príchuťou bude s tekvicovým olejom chutiť lepšie.