Ako zvýrazniť chuť vanilkovej zmrzliny tradičným tekvicovým olejom
Autor receptu: miroslavrybar
Umocnite chuť vanilkovej zmrzliny tradičným tekvicovým olejom.
Postup
- Pripravíme si vanilkovú zmrzlinu (napríklad stačí aj obyčajná nanuková torta, ale taká pravá z vanilkových strukov je neporovnateľne lepšia). Ak je zmrzlina v mrazničke viac ako 12 hodín, pred podávaním ju treba dať na 30 - 60 minút do chladničky, aby nebola ako kameň.
- Keď je vhodná na podávanie, naporciujeme a polejeme tekvicovým olejom. Môžeme tiež posypať tekvicovými bezšupkovými jadierkami. Príjemné vychutnávanie.
- Poznámka: Niektoré kúpené zmrzliny sú zdobené napríklad čokoládou, tú treba dať preč alebo najprv zjesť. Aj taká obyčajná zmrzlina s vanilkovou príchuťou bude s tekvicovým olejom chutiť lepšie.