Ako upiecť notebook (fotorecept)

Autor receptu: jo

V tomto recepte nie je dôležité z akých surovín a akým spôsobom je urobená torta. Dôležité je to, čo je na nej.

Postup

  1. Najskôr si z vyvaľkanej poťahovej hmoty urobíme klávesnicu. Opakom noža naznačíme jednotlivé klávesy, podľa papierovej predlohy. Necháme zatvrdnúť 1-2 dni. Potom tenkým štetcom, potravinárskou belobou napíšeme písmená a čísla. Dôležité je, aby sa netriasla ruka, čo je väčšinou problém.
  2. Samotný notebook urobíme tak, že na papier na pečenie dáme tortovú oblátku, ktorú sme orezali na požadovaný rozmer. Na ňu poukladáme kúsky čokolády a dáme na chvíľku do rúry, len aby zmäkla čokoláda. Vytiahneme a prikryjeme druhou oblátkou. Zaťažíme, kým čokoláda stuhne a oblátky sa vyrovnajú. Máme "upečenú" tú časť notebooku, na ktorom je klávesnica. Podobne postupujeme aj pri tvorbe monitoru, s tým rozdielom, že do zmäknutej čokolády vložíme tri špajdle. Na tom konci, ktorý budeme zapichovať do torty zašpicatíme.
  3. Ztuhnuté a vyrovnané oblátky natrieme nutelou. Mohol by sa použiť aj nejaký maslový krém, ale keďže som si notebook nachystala o týždeň skôr ako tortu, zvolila som radšej nutelu.
  4. Z bledučkomodrej poťahovky vyrežeme monitor. Priložíme na oblátku.
  5. Vyvaľkáme tmavosivú poťahovku, vyrežeme obdĺžnik a doprostred položíme oblátky. Poťahovku prehneme dopredu, v rohoch zarežeme a vyhladíme. Monitor je hotový. Spodnú časť notebooku potiahneme podobne ako tortu.
  6. Samozrejme nachystáme si aj tortu. Urobila som ju ako kufrík. Obzvlášť som hrdá na zips. Rúčku som tiež urobila týždeň dopredu, aby zatvrdla. Špajdlami je zapichnutá do torty.
  7. Vrchnú časť notebooku som zapichla do torty pomocou špajdiel. Pozor, musia byť dostatočne dlhé, aby sa monitor neprevážil a nespadol. Spodnú časť som potrela zľahka vodou a prilepila na tortu.
  8. Pohľad z boku.