Pečené zemiaky
Ako na naozaj chrumkavé pečené zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: janikbj
viac asi tip ako recept, ale možno sa niekomu hodí :)
Postup
- Zemiaky si nakrájame na mesiačiky, ideálne podobné, stredne veľké zemiaky. Zalejeme vriacou vodou, poriadne osolíme a od momentu, kedy začnú vrieť povaríme, 5 max. 10 min.
- Plech poriadne potrieme olejom alebo masťou, vysypeme horúce zemiaky a trochu ich v oleji/masti poobraciame. Ešte trochu osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a rascou a jemne poprášime hrubou múkou, ktorá nám na upečených zemiakoch spraví chrumkavú kôrku :)
- Vo vyhriatej rúre pečieme na 180 - 200 stupňoch 40 - 60 min., treba kontrolovať. Ku koncu pečenia môžeme zapnúť horný gril, lebo zdola sú zemiaky pripečené viac. Základ je trpezlivo čakať, kým budú naozaj vypečené do chrumkava a dozlata. (Tým mojim na obrázku chýbalo asi 5 min. pod grilom, ale hlad bol silný, nemali šancu. No chrumkavé boli aj tak.)