Ajo blanco - španielska studená cesnaková polievka

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 8. júla 2010
Ajo blanco - španielska studená cesnaková polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

225 g
75 g
3 strúčiky
3 PL
3 PL
750 ml




Postup

  1. 1

    Do mlieka pridáme mandle a povaríme. Pridáme ostatné ingrediencie a dôkladne rozmixujeme, až má polievka krémovú konzistenciu. Prepasírujeme a dochutíme soľou a čiernym korením. Polievku necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pri podávaní polievku pokvapkáme olejom a vložíme do nej vykôstkované bobuľky hrozna nakrájané na štvrtiny a hrozienka.

  3. 3

    Náš tip: Ajo blanco je španielsky národný pokrm obľúbený najmä v Andalúzii.

Diskusia k receptu

ejta
tých 750 ml nemá byť mlieko ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia