Pomarančový zákusok

Afrodita - kocka s pomarančom a čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, žĺtky, zamiešame, pomaly prilejeme olej a vodu. Vareškou zamiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 150 °C asi 20 minút.
  2. Parížsky pomarančový krém: Smotanu zohrejeme na teplotu 60 °C a pridáme čokoládu a pomarančovú kôru. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť do druhého dňa na chladnom mieste.
  3. Bavorský pomarančový krém: Z mlieka, zo Zlatého klasu a z cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom doň zamiešame pomarančovú šťavu. Vyšľaháme šľahačku, do ktorej postupne pridávame pomarančový krém.
  4. Na upečené cesto navrstvíme parížsky pomarančový krém, naň dáme bavorský pomarančový krém a dáme stuhnúť. Krájame na kocky.