Pomarančový zákusok
Afrodita - kocka s pomarančom a čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
60 minút príprava |
20 minút na 150 °C |
Postup- Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme
cukor, žĺtky, zamiešame, pomaly
prilejeme olej a vodu. Vareškou zamiešame
múku s práškom do pečiva
a kakaom. Vylejeme na plech vystlaný
papierom na pečenie. Pečieme na
150 °C asi 20 minút.
- Parížsky pomarančový krém: Smotanu zohrejeme
na teplotu 60 °C a pridáme čokoládu a pomarančovú
kôru. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme
vychladnúť do druhého dňa na chladnom mieste.
- Bavorský pomarančový krém: Z mlieka, zo Zlatého
klasu a z cukru uvaríme hustý
puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom doň zamiešame pomarančovú šťavu. Vyšľaháme šľahačku, do ktorej postupne pridávame
pomarančový krém.
- Na upečené
cesto navrstvíme parížsky pomarančový
krém, naň dáme bavorský pomarančový krém
a dáme stuhnúť. Krájame na kocky.
|