Absolútne najlepšie zavárané baranie rohy na svete :-)
Autor receptu: kimlo
Tento recept nie je pôvodom môj, pochádza z Čiech, na jednom internetovom portáli bol zverejený pod rovnakým názvom... Neuverí, kto neokúsi... ja som okúsil, a je to pravda. Odvtedy už baranie rohy ani inak nerobím....
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do každého pohára pridáme:
1 KL oleja
3 zrnká čierneho korenia
1 zrnko nového korenia
kúsok bobkového listu
1/3 KL horčicového semienka
- Zvaríme vodu, ocot, cukor a soľ. Prihodíme sacharin (pozor, zašumí to). Stiahneme z plameňa a premiešame. Nálev vystačí na cca 7 pohárov 0,7 l.
- Baranie rohy, možno ich aj poprekrajovať, naukladáme do pohárov s pridanými ostatnými ingredienciami (ja pridávam ešte chilli papričku, samotné baranie rohy sú pre mňa málo pálivé...), zalejeme nálevom a sterilizujeme 30 minút pri 85°C.