Absolútne najlepšie zavárané baranie rohy na svete :-)

Autor receptu: kimlo

Tento recept nie je pôvodom môj, pochádza z Čiech, na jednom internetovom portáli bol zverejený pod rovnakým názvom... Neuverí, kto neokúsi... ja som okúsil, a je to pravda. Odvtedy už baranie rohy ani inak nerobím....

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do každého pohára pridáme: 1 KL oleja 3 zrnká čierneho korenia 1 zrnko nového korenia kúsok bobkového listu 1/3 KL horčicového semienka
  2. Zvaríme vodu, ocot, cukor a soľ. Prihodíme sacharin (pozor, zašumí to). Stiahneme z plameňa a premiešame. Nálev vystačí na cca 7 pohárov 0,7 l.
  3. Baranie rohy, možno ich aj poprekrajovať, naukladáme do pohárov s pridanými ostatnými ingredienciami (ja pridávam ešte chilli papričku, samotné baranie rohy sú pre mňa málo pálivé...), zalejeme nálevom a sterilizujeme 30 minút pri 85°C.