2 v jednom: Pečené kuracie stehná, kopček zemiakov (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica Potrebovala som mať rýchlo spravený obed , rozhodovala som sa či spraviť vyprážané stehienka , alebo na prírodno so zeleninkou , keďže som mala málo času padlo rozhodnutie na prírodno so zemiakmi , takto robievam keď som v časovom strese je to rýchle a chutné papaníčko.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté jemne osolené stehná dáme na suchú vyhriatu panvicu , pri opekaní otáčame pokiaľ nie je koža zatiahnutá a jemne do ružova opečená
- stehienka som podliala vývarom ,(varila som polievku z morčacích krídiel ) dve plné naberačky , dáme pokrievku a chvíľu dusíme
- pripravené nastrúhané zemiaky
- po chvíľke dusenia stehná okorením korením na steaky bez soli , prilejem ešte trochu vývaru , stehienka na panvici dáme na bok
- k stehnám na panvicu dáme zemiaky ktoré sme nastrúhali na hrubšie rezance , spravíme dve kôpky , na každú kôpku zemiakov dáme plátok masla ,trochu soli , prilejem ešte trochu vývaru , dopečieme spolu so stehienkami . Zemiaky sú za pár minút mäkké a upečené.
- pripravené k servírovaniu , spravila som aj ryžu , z polievky mäso (krídla z morky ) a zeleninu dám do ryže , bude rizoto .
- na druhej panvici pripravená nakrájaná na väčšie kúsky zelenina , pôrok 1ks , paprika 2 ks. zelená , 1ks.červená , malá cuketa , 1 hlavička cesnak , šampiňony , celý baraní roh , kúsok masla a 2 PL olivového oleja . Na horúcej panvici za stáleho premiešania krátko prudko opečieme
- po chvíľke opekania ochutnáme ako je mäkká paprika , nesmie byť úplne mäkká trochu chrumkavá dám k zelenine bazalkové listy , prilejem sojovu omáčku , prejdem varom
- pred úplnym koncom dovarenia posypem korením na grilovanú zeleninu ,takto ugrilovanú zeleninu dám k pečeným stehienkam ,
|