10 kilové pečené prasiatko (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Svokor mal narodeniny, tak som upiekla prasiatko, ktoré vážilo 10 kg :)))

45 minút
na 190 °C

Postup

  1. Upečieme si korpusy 2x po 10 vajíčok, a 1 z 5 vajíčok v menšom plechu. Všetky 3 korpusy vodorovne 1x prekrojíme, tak dostaneme 4 väčšie korpusy a 2 menšie korpusy. Zo 4 väčších korpusom vykrojíme takýto tvar ako na obrázku.
  2. Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Na korpus natrieme trošku krému a poukladáme nakrájané banány...
  3. ...banány zakryjeme krémom...
  4. ...na krém položíme korpus.
  5. Tieto kroky opakujeme ešte 2x.
  6. Z odrezkov budeme tvarovať zadné nohy, tak že si korpus natrieme krémom a položíme nakrájané banány, krém natriem aj na druhý korpus, aby sa korpus nespadol. Takto môžeme spraviť všetky 4 nohy.
  7. Na vrch natrieme krém a tiež poukladáme banány, potrieme krémom a zakryjeme korpusom. Korpus snažíme tak položiť aby sem mali oblúk, to bude chrbát prasiatka.
  8. Pomaličky sa nám to začína rysovať, ale stále to ne je ono...
  9. ...preto si urobíme punčovinu zo zvyšných odrezkov, lekváru a rumu, vymodelujeme hlavu, dierky na oči a nos.
  10. Celú tortu potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
  11. Prepáčte mi prosím ale ako som poťahovala tortu bielou poťahovacou hmotou som nestihla bohužiaľ odfotiť. Takže sme potiahli tortu bielou poťahovacou hmotou. Tortu som najprv striekala airbrushom na oranžovo, potom na hnedo. Uši, nos, nohy som striekala ešte na čierno a červeno. Máme krásne upečené prasiatko :)))
  12. Mali sme objednané aj pečené prasiatko na oslavu. Chceli sme zmiasť hostí a keď manžel vkročil do miestnosti a povedal: Priniesli sme pečené prasiatko! Každý len pozeral, a mysleli si že sme priniesli ozajstné prasiatko :))) Hostia nechceli uveriť, že je to torta :)))
  13. Oslávenec s manželkou :)))
  14. Tiež som sa dala od fotiť s prasiatkom :)))
  15. Prasiatko v reze :)))