Okra s bielym makom (fotorecept)

Autor receptu: methi

Postup

  1. Mak asi 2 minúty opekáme na mierno na vopred rozohriatej, suchej panvici. Keď troška zhnedne a zavonia, pridáme štipku soli a čili papričku, odtsavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  2. Potom v mlynčeku na korenie mak vymixujeme (bez tekutiny), kým celá zmes akoby zvlhne. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
  3. V hlbšej panvici zohrejeme olej, pridáme horčičné semienka a rímsku rascu, oheň zmiernime, keď semienka začnú praskať, pridáme karí lístky a necháme ich vypraskať.
  4. Pridáme nakrájanú okru a opekáme asi 15 minút, do mäkka. Občas ju premiešame, netreba veľmi často.
  5. Potom pridáme kurkumu a makovú zmes, dosolíme, zľahka premiešame, minútku ešte opekáme na panvici a odstavíme z ohňa.
  6. Podávame ihneď s plackami Čapati alebo dusenou ryžou a karí.
  7. Moja inspiracia: http://www.nandyala.org/mahanandi/index.php?s=Gasagasalu+~+Bendakaaya&submit=Search