Okra s bielym makom (fotorecept)
Autor receptu: methi
Postup- Mak asi 2 minúty opekáme na mierno na vopred rozohriatej, suchej panvici. Keď troška zhnedne a zavonia, pridáme štipku soli a čili papričku, odtsavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- Potom v mlynčeku na korenie mak vymixujeme (bez tekutiny), kým celá zmes akoby zvlhne. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
- V hlbšej panvici zohrejeme olej, pridáme horčičné semienka a rímsku rascu, oheň zmiernime, keď semienka začnú praskať, pridáme karí lístky a necháme ich vypraskať.
- Pridáme nakrájanú okru a opekáme asi 15 minút, do mäkka. Občas ju premiešame, netreba veľmi často.
- Potom pridáme kurkumu a makovú zmes, dosolíme, zľahka premiešame, minútku ešte opekáme na panvici a odstavíme z ohňa.
- Podávame ihneď s plackami Čapati alebo dusenou ryžou a karí.
- Moja inspiracia: http://www.nandyala.org/mahanandi/index.php?s=Gasagasalu+~+Bendakaaya&submit=Search
|