Cheesecake s čokoládovou penou

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. V miske si zmiešame múku,kakao,sódu a sol.Vo väčšej miske vyšlaháme maslo s cukrami do peny.Pridáme vanilku a mlieko ,rozmiešame a postupne pridáme suchú zmes.
  2. Lyžičkou kladieme na papier kôpky cesta a rukami roztlačíme.
  3. Upečieme na 180 st asi 10 minut.Necháme vychladnúť.
  4. Vychladnuté sušienky zmixujeme v mixéri a pridáme rozpustené maslo.
  5. Sušienkový základ rovnomerne natlačíme do tortovej formy na steny aj dno.Môžete dať na 10 minut do mrazničky.
  6. Tvaroh vyšlahajte mixérom do hladka ,pridajte cukor,sol a prešlahajte.Po jednom pridáme vajcia ,vanilku,zašlahame a na koniec pridáme šlahačku.
  7. Tvaroh vylejeme na sušienkový základ .Mal by siahat tak do polovice formy.Dáme piect do vyhriatej rury na 180 st asi 35-40 minút.Necháme vychladúť.
  8. V mise nad parou vyšlahame čokoládu s maslom.Odstavíme a necháme zlahka vychladnut.Po jednom zašlahame opatrne žĺtky.Dáme bokom.
  9. V ďalšej mise vyšlaháme bielky so solou do tuha,neskôr zašlahame aj cukor.V inej miske vyšlaháme šlahačku s cukrom a vanilkou.
  10. Jemne zamiešame do čokolády najprv sneh a potom šlahačku.
  11. Čokoládovú penu vylejeme na VYCHLADNUTÝ cheesecake .Ak budete robiť čoko polevu hneď, tak dajte tortu na pár minut do mrazničky.Maximálne na 30 minut-nie dlhšie ! Ak ju budete robit neskôr,dajte tortu do chladničky na pár hodín.
  12. Smotanu na polevu zohrejeme a rozpustíme v nej čokoládu,pridáme vanilku .Polevu necháme asi 15 minut vychladnut.Rozotrieme na tortu a odložíme do chladničky.
  13. Príprava je trošku zdĺhavejšia ako býva pri iných cheesecake-och ,ale stojí za to .Verte mi! Ak máte menej času,na sušienkový základ môžete použit hociaké čoko sušienky z obchodu.