Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva

sisok - fotkasisok, 26. apríla 2013
 Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva
Foto: sisok

Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila sirup, ktorým bolo mäso potierané.

4
porcie
5 minút
príprava
15+20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

250-300 g
300 ml
1 PL
4 ks
2 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme pivový sirup. Do menšieho hrnca vhodíme cesnak, slivky bez kôstok, tymián, med a zalejeme tmavým pivom. Necháme spolu variť, až kým sa všetky chute nespoja, asi takých 15 minút.

  2. 2

    Predhrejeme si rúru na 180-200 stupňov. Bravčové pliecko osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo. Najlepšie je mäso opiecť v panvici, ktorú môžme vložiť do rúry (z mäska totiž bude výpek, ktorého by bola škoda). Opečené mäsko prelejeme pivovým sirupom a vložíme do rúry cca na 20 minút. Čas od času mäsko podlievame pivovým sirupom.

  3. 3

    Ako zistiť, že mäso je vnútri upečené? Ak máte kuchynskú sondu/teplomer, vnútorná teplota mäsa by mala byť 71 stupňov, ak chcete, aby bolo mäsko ružové. Podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

katkat
naozaj krasne, a urcite aj strasne dobre:)
mijaita
Delam na cernem pivu kure a taky uzene na zeli a je to opravdu moc dobre! Veprove moc ne, ale udelam podle tohoto receptu kure. Libi se mi v tom ten tymian.
amelie
ako som mohla prehliadnuť taký výborný recept:-( vyskúšam, kombinácia chutí je lákavá:-)*
sisok
no vidis? ked sa nepozeras tam kde mas, tak to tak dopadne :) bisou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia