Блинчики с мясом - palačinky s mäsom

Autor receptu: jolkipalki

Moje najobľúbenejšie ruské jedlo. Keď to varíme doma, máme sviatok.

10
porcií
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso: Mäso sa umyje, očistí od žíl, nareže sa na malé kúsočky a podusí sa na masle, dusí sa kým nie je hotové, doleje sa len trochu vody.
  2. Cibuľa sa nareže na malé kúsočky a opraží sa na masle bez zmeny farby.
  3. Cibuľa a mäso sa po tomto pustia cez mlynček na mäso. Zmieša sa so soľou, korením a na jemno nakrájaným vajíčkom.
  4. Bliny: Zmiešame surové vajcia so soľou, cukrom, 0,5 l mlieka, rozmiešame, vsypeme múku a zamiesime cesto, aby neboli hrčky. Potom ešte do cesta vlejeme zostatok mlieka. Dobre rozpálenú panvicu zalejeme olejom, a naliať naberačkou alebo veľkou lyžicou cesto na panvicu, takl aby sa cesto rozlialo rovnomerne tenkou vrstvou. Necháme pripiesť len jednu stranu a odkladáme na pripravený tanier.
  5. Potom si blinčiky rozložíme tak, aby boli pripečenou stranou navrch a na každý blinčik položíme stolovú lyžičku pripravenej mäsovej plnky. Bliny zložíme do formátu „obálky“ (priamouholných pirôžkov) a opražíme v oleji z obidvoch strán, kým nám nevznikne kôrka.
  6. Podávame po dva blinčíka na porciu, polievame hustou smotanou. .