Блинчики с мясом - palačinky s mäsom
Autor receptu: jolkipalki
Moje najobľúbenejšie ruské jedlo. Keď to varíme doma, máme sviatok.
10 porcií |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso:
Mäso sa umyje, očistí od žíl, nareže sa na malé kúsočky a podusí sa na masle, dusí sa kým nie je hotové, doleje sa len trochu vody.
- Cibuľa sa nareže na malé kúsočky a opraží sa na masle bez zmeny farby.
- Cibuľa a mäso sa po tomto pustia cez mlynček na mäso. Zmieša sa so soľou, korením a na jemno nakrájaným vajíčkom.
- Bliny:
Zmiešame surové vajcia so soľou, cukrom, 0,5 l mlieka, rozmiešame, vsypeme múku a zamiesime cesto, aby neboli hrčky. Potom ešte do cesta vlejeme zostatok mlieka.
Dobre rozpálenú panvicu zalejeme olejom, a naliať naberačkou alebo veľkou lyžicou cesto na panvicu, takl aby sa cesto rozlialo rovnomerne tenkou vrstvou. Necháme pripiesť len jednu stranu a odkladáme na pripravený tanier.
- Potom si blinčiky rozložíme tak, aby boli pripečenou stranou navrch a na každý blinčik položíme stolovú lyžičku pripravenej mäsovej plnky.
Bliny zložíme do formátu „obálky“ (priamouholných pirôžkov) a opražíme v oleji z obidvoch strán, kým nám nevznikne kôrka.
- Podávame po dva blinčíka na porciu, polievame hustou smotanou. .