Nemôžem klikať na linky v e-maile s novinkami z Varechy

Odoberám e-mail s novinkami z Varechy, väčšinou ide v poriadku, ale keď otvorím e-mail, tak sa mi nezobrazia obrázky a nedá sa mi kliknúť na žiadnu linku.

Ak dostávate niekoľko krát týždenne e-maily s výberom nových receptov ktoré sme v minulosti volali "Denný súhrn receptov z Varecha.sk", ale keďže teraz už posielame len výber nových receptov a tipov s fotkami, tak sme to premenovali na "Výber z nových receptov", tak možno tento článok je pre vás.

Občas sa stane, že Gmail (Google Mail) označí náš e-mail za nebezpečný e-mail, napriek tomu, že v ňom nič nebezpečné nie je. Toto spôsobí, že sa v e-maile nezobrazia obrázky receptov a na linky na jednotlivé recepty či články sa nebude dať klikať.

Preto sme napísali tento stručný návod, ako tento problém vyriešiť, ak sa vaša schránka Gmail rozhodne takto blokovať e-maily z Varechy.

Návod: Ako nastaviť e-maily z Varechy v Gmail.com, aby sa dalo v nich klikať



1.) Pokiaľ je pri príslušnom e-maily výkričník v trojuholníčku a biely text na červenom pozadí "Pri tejto správe sa majte na pozore", tak tento návod je pre vás. Vyzerá to asi takto:

Problém s e-mailom z Varechy v schránke Gmail

Gmail označí správu za nebezpečnú a nezobrazí v nej obrázky a znefunkční všetky linky. Čiže ak aj správu otvoríte, tak nemôžete na nič kliknúť, lebo Gmail linky deaktivoval.

2.) Vpravo hore vedľa času, kedy bol e-mail doručený kliknite na malý trojuholníček (šípku) a vysunie sa vám menu s možnosťami, čo sa dá s touto konkrétnou e-mailovou správou robiť. Tak ako vidieť na nasledujúcom obrázku:

Problém s e-mailom z Varechy v schránke Gmail

3.) Kliknite na tlačítko Nahlásiť, že toto nie je phishing (ak máte Gmail v angličtine Report not phishing. Pozor musíte nahlásiť, že to nie je (not) ak to nahlásite opačne, tak si naopak pokazíte v Gmaily všetky e-maily z Varechy.

Gmail sa ešte raz spýta, či správu chcete nahlásiť, že nie je phishing a na to slúži modré tlačítko.

Problém s e-mailom z Varechy v schránke Gmail

4.) Následne sa vám otvorí správa ešte raz (stále tam je síce červený text) ale pribudlo nové okienko Obrázky nie sú zobrazené. A možnosť "Zobraziť obrázky nižšie" alebo "Vždy zobrazovať obrázky od používateľa info@varecha.com".

Problém s e-mailom z Varechy v schránke Gmail

Odporúčam kliknúť na "Vždy zobrazovať obrázky od používateľa info@varecha.com" a následne by sa mal problém vyriešiť, obrázky a linky sa v e-maile načítajú a pravdepodobne si Gmail zapamätá, že e-maily z Varechy chcete, ak nie, možno budete musieť postupovať ešte raz.

5.) Hotovo v e-maile sa zobrazia obrázky a linky a dá sa na ne klikať.

Problém s e-mailom z Varechy v schránke Gmail


- - -

Ak nedostávate e-maily z Varechy a chcete, kliknite na nasledujúce tlačítko:

Prihlásiť sa k odberu e-mailov z Varechy

TOPlist