Súťaž:
Zdravie zo srdca mora, to je Eva + VÝSLEDKY SÚŤAŽE

Inzercia, 21. októbra 2013     6 minút čítania

Výhody stredomorského stravovania
Seriál zo stredomorskej kuchyne č. 4

Potokov, riek, jazier či vodných nádrží máme na Slovensku pomerne dosť, ryby však konzumujeme málo!

Ktovie, možno je to tým, že nemáme more. Ryby sú práve kvôli moru významnou súčasťou kuchyne v krajinách, ktoré sú v okolí Stredozemného mora. Niet sa čo čudovať, najmä, keď sa k tomu pridá aj ich pozitívny vplyv na zdravie človeka. Sú názory odborníkov, podľa ktorých ten, kto konzumuje stredomorskú stravu, môže výrazne znížiť riziko srdcovo-cievnych ochorení.

Aj výživový odborník MUDr. Peter Minárik odporúča konzumáciu rýb: „Ryby sú významným zdrojom plnohodnotných bielkovín. Majú menej tuku a energie, ich mäso je preto chudé a ľahko stráviteľné. Rybí tuk obsahuje esenciálne omega-3 mastné kyseliny. Morské ryby sú typické pre stredomorskú stravu a pokladajú sa za súčasť zdravej výživy. Ryby je preto vhodné konzumovať viackrát do týždňa.“

Čerstvé ryby sú ideálne. Pstruh, zubáč, tolstolobik, makrela. Okrem nich však určite neurobíte krok vedľa, ak siahnete po kvalitných rybacích konzervách. Ak si chcete pochutnať na sardinkách, vyberte si napríklad pravé jadranské sardinky, ktoré ponúka spoločnosť Podravka pod značkou EVA.

Jadranské sardinky sú výnimočné vďaka svojmu pôvodu. Jadranské more má ideálny pomer slanosti a teploty vody a tieto sardinky tak majú plnú chuť .Sú výborné nielen s chlebom, či do nátierky, ale vyskúšajte aj ich netradičnú prípravu – napríklad do šalátu. Nepohrdnite ani tuniakom. Vyskúšať ho môžete v rastlinnom alebo olivovom oleji, či vo vlastnej šťave. Tuniak je lahodnej chuti, ľahko stráviteľný a bohatý na omega 3-nenasýtené mastné kyseliny. Okrem toho, mäso tuniaka je zdrojom bielkovín, minerálnych látok, vitamínov a má pomerne nízku energetickú hodnotu. EVA rybie konzervy môžete podávať ako samostatný pokrm alebo ako základ na prípravu rozmanitých jedál. Súčasťou sortimentu firmy Podravka sú aj EVA baltické ryby v konzervách: šproty, makrely a slede. Morská mágia

Zloženie:

200 g hlávkového šalátu
100 g mozzarella guliek
150 g paradajok
80 g reďkoviek
100 g uhoriek
2 konzervy Eva sardinky v rastlinnom oleji 115 g
2 polievkové lyžice jablčného octu
5 lyžíc extra panenského olivového oleja
1 polievková lyžica nasekaných kapár
1 lyžica nasekanej bazalky
1 strúčik cesnaku

Príprava:

Šalát očistíme, umyjeme a scedíme. Pridáme mozzarellu, paradajky, nakrájané reďkovky a uhorky nakrájame na krúžky. Eva sardinky scedíme, nakrájame a vmiešajte do šalátu. Pripravíme si zálievku z olivového oleja s octom, pridáme nasekané kapary, s bazalkou a drveným cesnakom. Šalát zalejeme pripravenou zálievkou, pomiešame a podávame. Môžeme podávať s opečeným chlebom pita.


Súťaž


Súťažná otázka:

Koľko rybacích konzerv značky EVA sa nachádza v sortimente spoločnosti Podravka International?
a) 4
b) 9
c) 14

Pre správnu odpoveď navštívte http://www.podravka.sk/corporate/eva-rybie-konzervy.

Správnu odpoveď posielajte v termíne od 14.10.2013 - 20.10.2013 na online@perex.sk.

Do predmetu správy uveďte heslo PODRAVKA4.

Po ukončení súťaže vylosujeme troch výhercov, ktorí získajú balíček produktov od spoločnosti Podravka International.




Výsledky súťaže


Balíčky produktov od spoločnosti Podravka International získavajú: Martina Sienková z Modrého Kameňa, Vlasta Hlusáková z Trstenej, Jozef Maxian z Piešťan.

Výhercom gratulujeme!



Pravidlá súťaže
  • Organizátorom súťaže je P E R E X , a . s ., Bratislava, vydavateľ denníka Pravda a prevádzkovateľ Varecha.sk.
  • Súťaž sa začína od pondelka 14. októbra 2013 v momente vyhlásenia súťaže a končí v nedeľu 20. októbra 2013 o 23:59, ak organizátor najneskôr 48 hodín pred ukončením súťaže nezverejní na stránke Varecha.sk zmenu termínu či zrušenie súťaže.
  • Podmienkou účasti v súťaži je splnenie súťažného zadania v uvedenom termíne.
  • O výhre sa rozhodne pomocou žrebovania.
  • Porota zverejní mená výhercov na Varecha.sk 48 hodín od skončenia súťažného kola. Výhercu budeme kontaktovať na emailovej adrese, ktorú použil na zaslanie správnej odpovede.
  • Výhry môžu byť odovzdané výhercovi osobne, kuriérom, alebo balíkovou službou Slovenskej pošty. Do zahraničia výhry nedoručujeme. Na odovzdanie výhry je potrebná aktívna spoluúčasť súťažiaceho, najmä zastihnuteľnosť na kontaktoch poskytnutých organizátorovi. Ak organizátor vyčerpá všetky možnosti adekvátne hodnote výhry a napriek tomu sa mu nepodarí do 90 dní od vyhlásenia výsledkov súťaže skontaktovať výhercu alebo doručiť výhru, výhra prepadá v prospech organizátora.
  • Súťaže sa môžu zúčastniť len používatelia, ktorí už dosiahli vek 18 rokov.
  • Výhercovia si musia sami vysporiadať prípadné daňové povinnosti vyplývajúce z výhry v súťaži.
  • Výhercom súťaže nemôže byť zamestnanec P E R E X , a. s., ani jeho rodinný príslušník. V prípade, že sa taká skutočnosť zistí po vyhlásení výsledkov súťaže, výhra prejde na ďalšieho súťažiaceho v poradí podľa hodnotenia poroty.
  • Diskusia k článku





     



    TOPlist