Výnimočné osvieženie na leto? Nájdete ho v pive

P.R., 15. júna 2017     4 minúty čítania

Vytúžené leto a chvíle pohody sú opäť tu. Aktivity ako napríklad grilovanie s priateľmi, letný festival, dovolenka či oddych na záhrade s najbližšími sprevádzaný horúcimi slnečnými lúčmi si priam pýtajú dúšok lahodného piva. Desiatka, dvanástka, radler či iný pivný špeciál? Chuť každého z nich je špecifická, obsahuje prospešné antioxidanty a na svoje si príde každý milovník tohto zlatistého moku. Jasným adeptom na uhasenie smädu sa tak stávajú prémiové značky Stephansbräu a Leonsteiner, ktoré ponúka obchodný reťazec Kaufland.



Excelentné spojenie chmeľu, sladu, kvasníc a vody idú ruka v ruke s rokmi overenou pivovarníckou tradíciou panujúcou už od roku 1516. Presne tieto vlastnosti sa skrývajú v nemeckom prémiovom pive Stephansbräu, ktoré dokáže dokonale osviežiť aj v tých najhorúcejších letných dňoch. Na výber ponúka nielen obľúbenú klasiku, ale aj svoj nealkoholický variant.

Ak preferujete ležiak, nealkoholické pivo alebo chuť radlera napríklad s malinovou príchuťou, určite by ste nemali obísť ani prémiové pivo Leonsteiner. Výnimočné osvieženie pre vás a priateľov pri záhradnej oslave či posedení sa dostaví hneď pri prvom dúšku a zaručí tú správnu pohodu. Mihnutím oka sa tak pre vás aj blízkych stane verným letným spoločníkom.

GRILOVANIE A PIVO: DOKONALÁ HARMÓNIA CHUTÍ




Ukážte priateľom a rodine svoje kulinárske umenie. Grilovaná zelenina, bylinkové maslo a poctivé pivo k tomu je spojením, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky vašich hostí. Ako na to?

Grilovaná zelenina
1 cuketa
1 baklažán
Cherry paradajky
Biele nature tofu K-take it veggie (voliteľné)
Čerstvá bazalka
Olivový olej
Špajdle na grilovanie

Bylinkové maslo
125 g bezlaktózového masla K-Classic (laktosefrei)
1 lyžica zeleného pesta K-Classic
1 strúčik cesnaku
Šťava z polovice limety
Hrsť zmesy čerstvých byliniek
Čerstvo namleté čierne korenie
Soľ

Príloha
Biela bageta
Šalát z mixu listov preliaty s tekvicovým olejom s vlašskými orechmi
*ak nepoužijeme tofu, do šalátu môžeme pre zaujímavejšiu chuť pridať biely syr K-Classic

POSTUP
Bylinkové maslo necháme mierne zmäknúť a rozmiešame ho s pestom, pretlačeným cesnakom, nasekanými bylinkami a limetovou šťavou. Zmes dochutíme soľou a korením. Plastovú misku vystelieme kuchynskou fóliou, tak aby pretŕčala cez okraje, prenesieme do nej bylinkové maslo a rovnomerne rozotrieme. Misku uzavrieme vrchnákom a dáme do chladničky približne na hodinu. Po stuhnutí maslo vyberieme, fóliu odstránime a podávame s grilovanou zeleninou. Baklažán a cuketu nakrájame na hrubšie kolieska, ak používáme tofu, nakrájame ho na kocky. Cherry paradajky necháme celé. Zeleninu vložíme do misy, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a napichneme na striedačku na špajdle. Špízy uložíme na grilovaciu misku alebo na rozpálený gril a za stáleho obracania grilujeme približne 15 až 20 minút. Na ugrilovaný špíz uložíme plátky bylinkového masla a necháme rozpustiť. Podávame s bagetkou a šalátom.

Tento recept si najlepšie vychutnáte nielen v spojení s vychladenými pivnými klasikami, ale aj nealko variantami, radlermi či prémiovými ležiakmi v podaní značiek Stephansbräu a Leonsteiner, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande. Na zdravie a letu zdar!










 



TOPlist