Foto: Dušan Křístek
Ak ešte teploty cez deň vystúpia na 20 stupňov či vyššie, odporúčam si víkend spríjemniť, ak máte možnosť, záhradnou grilovačkou. Veď ktovie, či nebude tento rok posledná. Preto som pripravil niekoľko receptov na túto príležitosť. A keď sa ochladí, možno ich urobiť aj vnútri, na panvici na grilovanie.
Zásahom do čierneho sú určite grilované marinované rebrá. Aby sme ich trochu „odľahčili“ a dodali im netradičný šmrnc, kombinujeme ich so sviežou ananásovo-mangovou salsou. Ak ste priaznivcom ľahších grilovaných jedál, pripravte si pražmu alebo krevety. Tie už nie sú nedostupným artiklom na našom trhu, v predajniach rýb či v kvalitných obchodoch ich dostanete.
Grilovaný baklažán je vhodnou voľbou pre ľudí, ktorí uprednostňujú zeleninové pochúťky. V našom recepte sme použili aj slaninku, ale toto jedlo možno pripraviť aj bez nej.
Diskusia k článku