Trendy:
Varecháči odhaľovali tajomstvá prípravy sushi

Redakcia Varecha.sk, 14. októbra 2017     6 minút čítania

Sushi. To bolo v hlavnej úlohe kurzu varenia, ktorého sa zúčastnili víťazi prázdninového kola našej pravidelnej súťaže Varíme s Varechou. Do tajov japonskej kuchyne ich zasvätil sushichef Tomáš Schwartz.

Odmenou pre víťazov letného kola súťaže bola účasť na kuze varenia Mijako sushi v škole varenia Radosť variť v bratislavskom Poluse pre 2 osoby. Zišli sa na ňom títo naši Varecháči a ich blízki:

Zľava doprava: Janka, Mukimarian , Mycake, Majlus, sushichef Tomáš Schwartz, Patincatsomekitchen, ktorá prišla s kamarátkou Alžbetkou, Dodik28 a Katarina22. Na spoločnej fotografii nám chýba Mary81, ktorá musela odísť ešte pred záverečným fotografovaním pred plným stolom. Ale zabali sme jej niečo na cestu…



Na úvod pózovačka s odborným dozorom (Mycake, Majlus, Janka a Tomáš Schwartz).



Aj tento fešák dozeral. Na rybu.



Aj keď hlavným motívom kurzu bolo sushi, dezert musel byť. Ananásový cheesecake sa podujali pripraviť Katarina22 a Patincatsomekitchen.



To čo je? Čudoval sa trochu šéfkuchár pri kréme… No čoby, šľahačka je troška prešľahaná. Samo sa to…



Ale fachman si vie poradiť, krém na dezert pre istotu prehnal cez sitko.



Všetko sa starostlivo zaznamenávalo…



… a vážilo.



Mukimarian nás pravidelne na Vareche zásobuje svojimi fit videoreceptami. Aj naživo vyzerá byť fit...



V ryžovare uvarená ryža na shusi nás už čakala hotová. Ale keďže sme my, amatéri, mali veľkú spotrebu, jeden vandlík nám veru nestačil… Tak vstúpil do hry Dodik28 .



Mary81 čistila a krájala všetku zeleninu a huby do sushi.



Takto zbavuje kože čerstvého lososa odborník.



A takto Mukimarian .



Základom sushi sú riasy nori a uvarená ryža určená špeciálne na tento druh pokrmu. Plniť sa môže zeleninou, hubami, sušenými, varenými, oprážanými alebo surovými čerstvými rybami. Vhodný je tuniak, losos alebo morský vlk. Sushichef nám všetko názorne predviedol a vysvetlil.



Pri príprave sushi je dôležité správne množstvo ryže. Takýto valček ryže je tak akurát.



Dôležité je nebaliť do sushi príliš veľa ingrediencií. Niekto asi nepočúval…



Zarolované.



Pokrájané.



Medzi sushi učňami boli aj vegetariánky. Takto vyzeralo ich sushi. Kvetinkovo.



A tanier sushi od majstra.



Tak dobrú chuť. A niekto chcel jesť aj paličkami...



Okrem rôznych variácií sushi sa Varecháči na kurze naučili pripraviť aj:











Foto: Kristina Cheval, Radosť variť - Škola varenia v Poluse

Radi by ste aj vy prežili inšpiratívne popoludnie s Varecháčmi, ktorých poznáte len prostredníctvom nášho portálu a zároveň sa naučili niečo nové od erudovaných lektorov? Zapojte sa do októbrového kola našej súťaže Varíme s Varechou.


Zaujal vás tento článok?

Všetky nové články a recepty môžete dostávať každé ráno do vašej e-mailovej schránky.









Diskusia k článku

zolik
Velmi pekna a zaujimava reportaz.
2010
Dnes som bol na sushi v japonskej Sushi Train a co nevidim prave slovenske sushi s kukuricou a majonezou.
( jedina chyba ze nebola z konzervy).








 



TOPlist