Varecháči na kurze varenia:
Kačacie pochúťky a darček z Česka

Redakcia Varecha.sk, 10. decembra 2017     5 minút čítania

Také malé Vianoce zažili víťazi októbrového kola našej súťaže Varíme s Varechou na kurze varenia v bratislavskom Poluse. Pripravovala a konzumovala sa kačka na rôzne spôsoby a záver bol aj s darčekom…



Na kurze varenia s témou Pre mäskožrútov – Kačacie pochúťky sa zišla partička v zložení: horný rad - Alica (Imaginarium), Dominika (Domi454), Evka (Alex37), šéfkuchár Andrej Saturi, Alexandra (Saxinka), Jan, ktorý sprevádzal svoju manželku Marcelku (Skotova), Marian (Mukimarian), dolný rad - Erika (Eruska25), Dáška a Mária.



Varecháči sú pozorní poslucháči... Až na ten mobil :)



Nastúpené boli aj hlavné hrdinky dňa… Len pre porovnanie - v popredí kačica z obchodu, v pozadí žltučká kačica z domáceho chovu.



A na spracovanie čakala aj takáto rozkošná baby zeleninka.



Medzi našimi hosťami bola aj Varecháčka Marcelka (Skotova) s manželom Janom (alebo Honzom?), ktorí pricestovali až z českej Plzne. A práve oni boli autormi záverečného prekvapenia...



Usmiata Evka (Alex37) šľahá, usmiata Dáška nie.



Erika (Eruska25) sa podujala pripraviť kačacie škvarky.



Jej dcéra Dominika (Domi454) si zatiaľ vyskúšala duel s Marianom (Mukimarian) pri príprave vaječných omeliet. Prehadzovali ich vo vzduchu. Raz ona…



Raz on…



Toto je výsledok ich zábavy...



Alexandra (Saxinka) si priviedla na pomoc Máriu (vľavo).



Šéfe, koľko toho piva do cesta? Přiměřeně!



Pivné chlebíky čakajú, kým vykysnú.



Dobre naladený šéfkuchár Andrej Saturi pózoval aj na želanie. Je to skrátka profík!



Záverečná... Aj dospelí sa z nečakaných darčekov vedia tešiť ako malé deti. Radosť z prekvapenia od Marcelky a Jana bola veľká, veď vidíte. A čo v nich bolo, o tom nabudúce...

P. S.: No to by sme vám neurobili :) Výborné české pivečko, k tomu fľaštička dobrého sektu a niečo na čítanie o zaujímavostiach Plzenského kraja. Ešte raz ďakujeme, Marcelka a Janko!

A toto sme si navarili aj zjedli:











Foto: Kristina Cheval, Radosť variť - Škola varenia v Poluse

Zaujal vás tento článok?

Všetky nové články a recepty môžete dostávať každé ráno do vašej e-mailovej schránky.









Diskusia k článku

haji
Pěkný článek, bezva atmosféra a zvlášť chválím bohatou fotodokumentaci, díky!
izabella929
Krásne fotečky všetci ste úžasní.-)Tak teraz by som sa aj ja dokázala vytešovať z kačacinky..)bolo to na muju nôtu...Ďakujem za krásne fotky..
eruska25
Som nesmierne šťastná, že som sa viackrát zúčastnila kurzov, vždy bolo úžasne, spoznali sme sa navzájom, vždy sme sa aj niečo nové naučili. Ja osobne som sa zakaždým cítila veľmi príjemne. Chcem sa Vareche poďakovať, že niečo také usporadúvala. VEĽKÉ Ď A K U J E M.
imaginarium
Aj ja sa pridávam k Erike, bolo to tam úplne úžasné! Teším sa, že idem aj na ten posledný kurz a tentoraz vyhrala aj sestra, takže tam budeme mať také malé rodinné stretnutie :)
redakcia
Ešte raz ďakujeme za srdečné slová. Bolo nám cťou stretnúť niekoľkých z vás osobne a veríme, že v budúcnosti zorganizujeme ďalšie podobné akcie. Do vidienia!
alex37
Aj ja sa pridávam k dievčatám a vareche jedno veľké ďakujem za úžasné chvíle. Stretnutie s Marcelkou a jej manželom Jankom, ktorí merali cestu až z čiech /ešte raz vďaka za darčeky/ a taktiež s najmenším a naj modrookejším varecháčikom nezabudnuteľné. Cítili sme sa výborne aj vďaka škole varenia-radosť variť. Ešte raz veľké ďakujem vareche, že sme tu mohli byť :-)
kecemis
Mal som tu moznost vyskusat si tu atmosferu na vlastnej kozi. I ked na malu chvilu. Ked som tam prisiel prebrat kniznu zasielku, ktoru mi pripravili admini. Dakujem este raz. A este k tomu to prekvapenie v podobe zestier s logom Varecha. Atmosfera bola naozaj velmi zaujimava. Vsetci varechaci stali okolo stola, vyzerali ako bez dychu. Nad nimi sa vznasala vona pripravovanych jedal. Uz od vchodu bolo mozne vidiet dobru pohodu, ktora sa rozprestierala v celej miestnosti.
skotova
Účast na kurzu byla pro mne fantastickým vánočním dárkem. Poznat tu týmovou atmosféru, příjemné lidi a čtyřhodinové snažení korunované mimořádně chutným jídlem bylo pro mne víc než zlato, stříbro a drahé kamení. Díky všem a velká pochvala fotodokumentaci.
saxinka
Jeej, az teraz som to tu objavila :)
Dakujeme krasne za moznost zucastnit sa, velmi sa mne aj kamaratke pacilo, kludne by sme na taketo akcie chodili kazdy mesiac ;) dufam, ze sa co-to na nas nalepilo..
A pre vysvetlenie k fotke s mobilom, ja som si len dokumentovala proces varenia ;) nech sa mam doma od coho “odpichnut” :)
redakcia
@Saxinka (8.1.2018 21:04)

Sme radi, že sa Vám na kurze páčilo. A dúfame, že mobil nesklamal :)






 



TOPlist