Slováci majú zmysel pre humor:
najkrajšia torta je pečené prasa

Redakcia, 4. júna 2014     6 minút čítania

Pozrite si vyhodnotenie SÚŤAŽE O NAJKRAJŠIU TORTU.

Elegantné, veselé, humorné, s rozprávkovými postavičkami, zvieratkami, torty všakovakých tvarov, farieb i chutí, skrátka od výmyslu sveta. Také boli torty našich užívateľov, ktoré sa zúčastnili súťaže o najkrajšiu tortu, ktorá na Varecha.sk trvala počas mesiaca máj 2014.

Zaznamenali sme rekordnú účasť: celkovo bolo do súťaže prihlásených až 2884 tort, spolu ste odovzdali az 240346 hviezdičiek. Najviac tort pridala používateľka Emkabenkacelkovo od nej v súťaži bolo až 142 tort, jej najúspešnejšou tortou bol Košík poľných kvetov (torta), ktorý sa však medzi výherné nedostal.

Rebríček 10 tort, ktoré sa najviac páčili našim užívateľom



1. miesto - Torta grilované prasiatko od Monika318 získala 5743 bodov a
vyhráva veľkú silikónovú formu na bábovku, silikónovú podložku na pečenie, knihy Pečieme s láskou 8 a 9, balíček produktov a reklamných predmetov Dr.Oetker



Foto: Monika318


2. miesto - Torta vcielka od Tinussh získala 5535 bodov a
vyhráva silikónovú formu na minibábovky, cukrársku zdobičku, knihu Pečieme s láskou 9, balíček produktov a reklamných predmetov Dr.Oetker



Foto: Tinussh


3. miesto - Narodeninová torta od Silvia245 získala 5260 bodov a
vyhráva veľkú silikónovú formu na bábovku, silikónovú podložku na pečenie, knihy Pečieme s láskou 8 a 9, balíček produktov a reklamných predmetov Dr.Oetker



Foto: Silvia245



Ďalšie krásne torty, ktoré cenu nevyhrávajú:





4. miesto - Tortička s krtkom od Zuzanika získala 5091 bodov




5. miesto - Narodeninová torta od Silvinkaa získala 4131 bodov




6. miesto - Myšacia torta k 7 rôčkom od Majulienka19 získala 3645 bodov




7. miesto - Svadobná torta od Basha76 získala 2395 bodov




8. miesto - Dortík pro tetinku od Lenkacr získala 2056 bodov




9. miesto - Torta Gucci sandále od Janka73 získala 2028 bodov




10. miesto - Svadobná torta od Marryann získala 1809 bodov



Ďalší výhercovia (z hlasujúcich):

Balíček produktov a reklamných predmetov Dr.Oetker získavajú traja vyžrebovaní hlasujúci: StreckoTilau a Adriana Závodná, ktorá hlasovala bez registrácie.

Víťazom srdečne gratulujeme a ďakujeme za účasť aj ostatným zúčastneným!


Viac o tejto súťaži

Diskusia k článku

elka56
bola to súťaž o najkrajšiu tortu,nie o vtipnú a z týchto je najkrajšia narodeninová od- Silvinkaa
denyany
Súhlasím s @elka56 , som sklamaná z výhernej torty. Podľa mňa je otrasná a takúto by som ani nechcela. No, bolo tam/v súťaži/ aj veľa iných nevkusnejších tort, tak aspoň že sa neumiestnili.
denyany
A sklamaná som aj z prvých štyroch miest, ale každý má iný vkus.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Blahoželám víťazom, ale hlavne všetkým, ktorí sa zapojili. Súťažilo takmer tri tisíc tortičiek, čo je úžasné! Myslím si však, keďže išlo o najkrajšiu tortu, pravidlá súťaže mali byť nastavené inak. Rozhodujúce pri hodnotení mali byť nápad, vypracovanie torty, prípadne aj fotografia. Bolo prihlásených veľa nádherných tort, pekne vypracovaných, nápaditých, napríklad slovenský kroj od @Mmirkaj , ktorý sa nedostal ani do prvej desiatky. Čo je veľká škoda.
slavka11
opat hlasovacia sutaz a tym padom je jasne ze nevyhrava to co je skutocne pekne a jedinecne ale vyhravaju ti ktori pouzivaju nelegalne hlasovacie SW, tak ako tomu bolo aj pri predoslych hlasovackach tu na varecha.sk alebo aj inde. Pecene prasiatka som uz videla a rozhodne krajsie. Tak isto vcielka nic moc a ta na tretiom mieste ani nehovorim. To uz tie co skoncili na 10. 9. ci 7. mieste boli skutocne pekne. Krasna cista praca, jemne prepracovanie, pekne naaranzovane.... Prosto vkusne torticky. Tie prve 3 miesta no des, cakala som nieco rozhodne lepsie z toho mnozstva co bolo prihlasene.
morenajea
Všetky tie marcipánovo-fondánové-poťahované torty vyzerajú ako vymodelované z plastelíny. Prifarbované zrejme rovnakou chémiou. Efekt iba na oko, ale väčšina ľudí to aj tak nezje a celý prácne vymodelovaný poťah skončí v koši. Klasické komplet jedlé torty našich starých mám - oblepené drtenými orechmi, potreté maslovou plnkou alebo poliate čokoládou... Škoda, že také dnes nemajú šancu na výhru.
rea1
@morenajea , pod tvoj príspevok sa podpisujem celým menom. máš úplnú pravdu.
akeber
Som veľmi prekvapená chýba mi tam klasika aspoň jedna :-( samé poťahovky....
jucika
Súhlasím s Vami, torty skutočne vyzerajú ako z plastelíny, jesť by som ich určite nejedla ....
aroooo
no škoda že výherné miesta obsadili len "uťapkané" torty. Raz dávali niekde zo zahraničia súťaž takýchto ale "veľdiel", ktorých len preprava a váha bola pre 4 chlapov, bolo zanedbateľné čo tvorí ich výplň, len aby to malo požadovaný tvar/loď, lietadlo.../ a poťah čo najvernejší originálu a toto mi to silne pripomína, na chuť a zrejme kvalitu sa veľmi nepozeralo, česť pár výnimkám. No možno niekoho napadne zorganizovať aj súťaž klasických, kde prím hrala chuť,kvalita a čerešničkou na torte bola jej výzdoba bez poťahoviek.... môj názor
morenajea
@aroooo je veľa relácií v ktorých pripravujú úžasné torty s rozlohou malého fotbalového štadióna. Stačí sa ale poriadne pozrieť - väčšinu torty tvoria rôzne konštrukcie (marcipánom poťahované tyčky a sadrokartóny, nekecám naozaj sadrokartón). Okolo plastelínové figurky, zvieratká, stromčeky alebo hocičo. O výrobe samotnej torty sa nič nedozvieme. Celý program je iba o modelovaní plastelíny. Vždy som zvedavá ako chutí cesto, rôzne krémy ale o tom ani slovo nepadne.
kukulienka71
Výhercom blahoželám, aj keď ja som mala tiež iných favoritov :-) @morenajea , minule som videla kúsok takej súťaže, dvíhal sa mi žalúdok, hlavne, ked to tam x-tý krát prerábali, patlali a patlali, no stačilo mi toľko... umenie upiecť tortu sa podľa mňa začína úplne inde:-) a zloženie, chuť a spôsob prípravy krémov, piškót...to všetko je im druhoradé. Tu sa však každý účastník narobil, oceňujem každú jednu. Je otázkou vkusu a estetického cítenia každého z nás, akú preferuje.
iwuska
mna neprekvapuje vobec, ze vyhravaju moderne gyce, proste su potahovky teraz in (mna by sto krat viac okuzlil pravy marcipan, cokolada, ovocie, slahacka, orechy...) ale zaraza ma, ze z pomedzi fakt majstrovskych kuskov co do zrucnosti a estetickeho citenia autorky, sa tu neocitol ani jeden jediny a na niektorych naozaj bolo vidno neuveritelne jemnu robotu. na druhu stranu, netvrdim, ze autorky vyhernych dielok neboli sikovne
monda
Aj ja sa pripájam, prečo nevyhrala aspoň jedna normálna klasická torta, ako kedysi piekli naše mamy. Samé poťahovky teraz letia , čo ja moc neuznávam , ale gratuľujem víťazom, lebo aj pri takejto torte sa človek narobí .
morenajea
@iwuska super torta. Nedávno sa mi ušla výslužka zo svadby a nebola tam jediná normálna torta. Z tejto by som si rada ukrojila :)
methi
Presne ako @morenajea napisala a priklanam sa tiez skor k tortam ako dal @eraserhead a @iwuska Ja stale robim len klasiku, piskot, pudingovo maslova plnka, torta oblepena mletymi mandlami a coko poleva. Dame sviecku a decka maju taku radost, ani figurky na nu netreba, ani farebne akoze "lakavu" ju netreba urobit.
rajcinka
Ja si osobne myslím, že tam boli aj krajšie torty. Toto je len o množstve známych, ktorí klikajú. Potom sa neoplatí do takejto súťaže posielať prepracované výrobky. .......
luciak
je mi smutno zo sucasneho trendu potahovanych gycov :( Ano, napriklad tortu, ktorej obrazok tu pridala iwuska, povazujem za nadhernu.
Prve miesto v tejto sutazi - jednoducho otrasne :/
denyany
Musím reagovať! Tie dve torty pridané v komentároch, to sú torty! Prekrásne a bezpochyby skvelé, chutné. Naozaj som sklamaná, že vyhralo to prasa. Uznávam, aj s tým bolo práce, ale toto ozaj nemá s peknou tortou nič spoločného.
aroooo
@morenajea , veď o tom som písala, videla som zrejme piškótové hrubočizné cestá zlepené troškou lekváru alebo záhadnou plnkou, len aby sa to dalo vytvarovať do požadovaného tvaru..... no jednoducho nechcela by som byť pri ich krájaní a ani ochutnávke.
ivav
Môj názor :Torta - Basha 76 je príliš vyčačkaná. Výber je zúžený na poťahované, keď už by som si mala vybrať, vyhrala by č. 10 - je elegantná.
Včielka je urobená precízne, deťom by sa určite páčila - dúfam, že je aj chutná.
stacy77777
žiaľ, aj ja som totálne sklamaná výsledkom súťaže...,nepáči sa mi ani spôsob hlasovania- hviezdičkovanie, ja konkrétne som upozorňovala aj na to, že po kliknutí 5* sa mi zobrazili iba 4, niekedy len 3, vyjadreniu redakcie som akosi neporozumela, nemá cenu to riešiť...nechcem kritizovať redakciu, ale určite by sa našiel aj vhodnejší spôsob hlasovania. Ku samotným tortám, klasický doma robený marcipán mi nevadí- sušené mlieko+cukor, chce to veľa trpezlivosti a umenia,vypiplať všetky ozdôbky, smart-flex už je o inom a asi fakt 99% ľudí ho nechá na tanieriku a vyhodí. Verím, že sa trend otočí a opäť sa budú raz robiť torty klasické,tak ako píše @morenajea.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Dievčatá a chlapci, predpokladám, že zámerom tejto súťaže nebolo rozpútať vojnu medzi poťahovanými tortami a tortami inými. Ide o to, že medzi súťažnými tortami boli krajšie, podľa môjho názoru, ako tie výherné. Skrátka a dobre, pravidlá súťaže boli nastavené zle.
Ešte by som chcela pripomenúť, že tieto tortičky neboli robené v Amerike. Nie sú zostavené z desať centimetrov hrubých „zadrhnutých“ piškót, poprepichovaných PVC rúrkami. Pod poťahovou hmotou, nech je akákoľvek, sú to presne tie dobré torty o ktorých hovoríte. Tým som si istá. Niekomu poťahová hmota chutí, niekomu nie, ale to nie je dôvod tvrdiť, že takáto torta je zlá.
A pokiaľ je torta pripravená na významnú udalosť, nemôže byť len dobrá (to by malo byť samozrejmé), ale musí lahodiť aj oku.
qaroh
Buď budú hodnotiť odborníci, alebo laici a to je vždy rozdiel. A samozrejme ochutnať treba a potom hodnotiť... :) A môže byť torta aká chce...Schwarzwald je Schwarzwald.
tinca
@morenajea plne s tebou vo všetkom súhlasím aj mňa sklamali výherné torty a tá myšacia 6.m.ani nehovorím. Najkrajšia bola tá na 10.m. Toto je všetko o trendoch. Ja som často sledovala tie americké show, ale to sú nie torty,ale stavebné diela,nedala by som za ňu ani korunu. Pre mňa najlepšia torta bola orechová od maminky. Ale o tom som dnešné súťaže,čo je "in"
sonulienka
Nechcela som sa zapojiť do tejto diskusie, lebo aj ja som tam pridala moje torty hoci som ani náhodou nedúfala, že niečo vyhrám keďže toto bola súťaž vyhlásená síce: môžu sa do súťaže prihlásiť len členovia varechy.sk a koľko ich bolo členov? Zaregistrovali sa len preto aby sem dali svoje diela vyučené/možno/ cukrárky. Vôbec im nezávidím sú naozaj výborné a šikovné pekárky a cukrárky. Aj to, že je trend poťahované torty beriem.Aj ja som dala aj poťahované aj obyčajné ale ktorá čo sa teraz zaregistrovala na vareche.sk bude sem pridávať recepty? Predpokladám, že za chvíľu aj zabudnú, že takýto portál existuje. Ešte raz píšem ja som len začiatočníčka tak som neočakávala nič ani nezávidím ale podľa mňa je to tak ako píšem.
A výhercom blahoželám naozaj úprimne.
jelka21
Aj poťahovaná torta môže chutiť super, ale nie cukrovým fondánom. To sa jesť naozaj nedá. Ja robím domáci mliečny falošný marcipán a ten chutí úžasne, lepšie ako ozajstný marcipán.
gubics
Z tej súťaže som sklamaná.Tie prvé tri ceny by som určite nedala tým , ktoré ich získali, ale proti gustu žiaden dišputát.
Kto vlastne hodnotí tie zrudy? Lebo na torty sa ozaj nepodobajú.
tomas
@slavka11 nie hlasovací software sa nepoužil, resp. limitovali sme hlasovanie z toho istého zdroja, ak prichádzalo príliš často, skôr si však myslím, že veľa takýchto súťaží (kde sa hlasuje a je dôležitý iba počet hlasov) skončí tak, že súťažiaci poprosia všetkých známych, aby im klikli na link a zahlasovali, a keď to rozošlete veľa známym, tak vám to môže dosť pomôcť.

Ja osobne som chcel trochu iné hlasovanie. Preto v štandartných mesačných receptových súťažiach používame meranie kuchárskych kníh, predsalen tam si recepty ukladajú ľudia, len ktorým sa ten recept naozaj páči.
tomas
@aroooo to by bolo super zorganizovať súťaž, kde by išlo o chuť tortičiek, ale to by museli asi všetci hlasujúci ochutnať tie torty, a zatiaľ neexistuje technológia, ktorou by sme cez internet prenášali chuť, ale keď ju Google alebo Apple alebo niekto vymyslí, nejaké "chuťové doplnky" k počítaču, tak potom to zorganizujeme.
tomas
@stacy77777 hviezdičky po zahlasovaní vrátia priemer hlasov. vysvetlím.

Výsledky sa vám zjavia až keď zahlasujete.

Čiže pred hlasovaním NEVIDÍTE, aký je priemer hviezdičiek.

Ak má torta napr. od dvoch ľudí 5 hviezdičiek (čiže plný počet) a vy zahlasujete a dáte napr. 3 hviezdičky, tak zrazu tam bude 13 hviezdičiek od 3 ľudí, čo znamená priemerne 4,333 hviezdičky a systém zobrazí zaokrúhlene 4 hviezdičky.

Ak napr. za inú tortu dáte 5 hviezdičiek, a predtým niekto iný dal 1 hviezdičku. A nik iný nehlasoval tak spolu má torta 6 hviezdičiek od dvoch ludi. Šesť deleno dva je 3. Čiže v priemere má 3 hviezdičky. Vy ste síce hlasovali 5 a zjavili sa tri, lebo priemerne má 3 hviezdičky. A preto tam je pod tým aj textová informácie, že koľko priemerne má hlasov.
tomas
Ja osobne uvažujem o tom, že hviezdičky by som nahradil úplne niečim iným.

Ešte bude teraz čoskoro jedna sútaž, kde budú hviezdičky (ono to plánujú obchodníci vydavateľstva dopredu, a toto sa nedá ovplyvniť), chcel by som hviezdičkovanie nahradiť úplne niečim iným.
tomas
@sonulienka

To, že sa môže zúčastniť len člen Varechy je len čisto technická záležitosť. Systém Varecha.sk vyžaduje aby aktivity robili zaregistrovaní ľudia, keď niekto uploaduje fotku, aby bol zaregistrovaný (tak je to proste spravené, a tak funguje 99% stránok), registrácia je bezplatná, čiže členstvo na Vareche má každý kto vyplnil registráciu (vymyslel si prezývku, heslo, zadal email, vybral mesto, zadal vek a hotovo).

Ako súťaž mohla fungovať aj inak, napr. že pošlite nám emailom fotku a pridáme ju, ale úprimne, ak by nám prišlo 3000 emailov s fotkami (a pravdepodobne v mnohých z nich by boli aj doplňujúce otázky) tak by sa naše adminky zbláznili a jednoducho by sme to nezvládli.

Čiže 100% súťažiacich boli členovia (zaregistrovaní), lebo to tak bolo technicky spravené. Že súťažiaci pridá fotku sám.

Je mi jasné, že nejakí ľudia sa zaregistrovali len kvôli súťaži. Čo už. Na druhej strane, radšej nech pridávajú recepty len ľudia, ktorí chcú, a nie nasilu niekoho nútiť, lebo potom by kvalita šla dole :)
evusik
akosi sa zabudlo, že torty pečieme pre svojich blízkych väčšinou k nejakej konkrétnej príležitosti... ak pečiem pre svoju rodinu, upečiem takú aby bola v rámci možností pekná ale hlavne chutná... ale ak nejaká cukrárka, alebo žena v domácnosti pečie na objednávku, čiže za peniaze, upečie takú tortu akú si kto žiada... pre hríbara hríby, pre rybára rybu, pre kamionistu kamión, pre malého chlapca autíčko, pre dievčatko princeznú, pre mládenca holé prsia alebo zadok - samozrejme všetko poťahové, no a možno pre babičku orechovú tortu... myslíte si, že tá cukrárka ich začne prehovárať aby si neobjednávali prsíčka, že to sa nehodí, že ona im radšej urobí krásnu a zdravú ovocnú tortu??? to asi ťažko, asi by ju poslali - veď viete kam :-! je to biznis ako taký sa riadi trhom ktorý si momentálne takéto torty žiada, časom to možno pominie a príde do módy niečo iné...

je mi ľúto tých ktorí sa prihlásili a teraz tu musia čítať takú veľkú kritiku... netvrdím, že som fanúšikom poťahových tort, ale niektoré sú veľmi precízne urobené a myslím, že na takú svadbu sú snehobiele veľmi fajn a ešte asi aj dlho budú...
ale na druhej strane je pravda, že aj keď sú niektoré výtvory prečudesné treba uznať, že všeobecne u nás na Slovensku sú šikovné kuchárky, ktoré vedia veľmi dobre piecť a čo som ja jedla torty od cukrárok ktoré sa tým živia boli vždy výborné...
mne sa tu páčilo viac tôrt, u mňa by za originalitu a prevedenie vyhrala torta - Ľudový kroj :-)

elenvelas
Nedá mi nereagovať na túto súťaž, kto si objedná tortu ako pečené prasa tak má zvláštne chúťky, fakt tá torta vyzerá ako pečené prasa klobúk dole tej dáme čo ju piekla, ale ja si predstavujem tortu ináč, sladkú , romantickú , úžasnú a takéto torty boli v tejto súťaži.
Nezdá sa mi košer hlasovanie, ved na Varechu chodia ženy ktoré majú radi varenie , pečenie a nazbierať vylepšené recepty jedál aby urobili radosť svojim rodinám, preto tu chodím aj ja .
Všetko je o biznise, za každú cenu šokovať a ohúriť, žiaľ tá súťaž ma sklamala .
douglas
Ani jednu z výherných tort by som neobjednala/neochutnala...ďakujem, ale imitácie mŕtvych, ležiacich a spiacich či hlodajúcich živočíchov a iných predmetov ...brrrr. Celkový dojem - Ľutujem - Palec dolu.
vierjam
Tiež sa mi nepáčia vyhlasovane torty.ma sa utvorit niejaky tým odborníkov a tak ocenovat torty ale torty cele jedle nie textilne mašle, umelohmotne travy a kvety,brože to na torte nema čo robit nech ju vytvorí s cukrovej hmoty,to je umenie,tie vyherne gíče radšej skovajte.
farbuska
Nuž, nevkus a umelina zvíťazili. My, čo s tým nie sme spokojní, si však môžeme upiecť také, aké nám chutia. Ďakujem tým, ktorí pridávajú recepty a námety z prirodzených potravín, vkusne upravené a nestrácajú odvahu v záplave gýča a chémie.




 



TOPlist