Servírujte ako v nóbl reštaurácii:
Objavte jedlé kvety

Redakcia Varecha.sk, 20. mája 2017     7 minút čítania

Kedysi vraj boli kvety jedlom chudobných, dnes sa v bez nich nezaobíde žiadna michelinská reštaurácia. Okrem toho, že sú dekoratívne, obsahujú aj množstvo zdraviu prospešných látok. Pripravte si aj vy jar na tanieri a ozdobte si ho jedlými kvetmi.

Kvety si môžete nazbierať v prírode, či vypestovať sami v záhradke alebo v črepníku. Najlepším obdobím zberu je ráno a na zber si vyberte čo najčistejšie prostredie. Kvety neumývajte, len oprášte od prípadných nečistôt a hmyzu. Jedlé kvety je možné kúpiť aj v obchode s potravinami, kvety z kvetinárstva nie sú na konzumáciu vhodné. S množstvom jedlých kvetov na tanieri to nepreháňajte, ich úlohou je jedlo vizuálne aj chuťovo ozvláštniť, nie prevalcovať.


Foto: Shutterstock

Raňajky sú základom dňa, naštartujte si chuť aj pomocou müsli s jogurtom a kvetmi orgovánu.




Foto: Shutterstock

Ak sa veľmi oteplí, vaše chuťové bunky občerství domáci ovocný nanuk obohatený kvetmi frézie.




Foto: Shutterstock

Skvelý tip: Zamrazte si kocky ľadu s lupienkami a lístkami mäty. Vaše chladené nápoje budú elegantné a chutné zároveň.




Foto: Shutterstock

Tak tomuto sa povie sviatočná torta - fialky a sirôtky to farebne rozihrali tón v tóne.




Foto: Shutterstock

A komu sa nechce vypekať, pripraví si dezert z ovocného želé.




Foto: Shutterstock

Tortička ako stvorená na letnú párty.




Foto: Shutterstock

Farebá fantázia na plechu - plátky ovocia prestriedané s kvietkami sirôtky a lístkami mäty.




Foto: Shutterstock

Ovocné košíčky by boli bez kvietkov nudné.




Foto: Shutterstock

Naservírujte si zmrzlinu štýlovo - s drobným bobuľovým ovocím a kvietkami orgovánu. Pozor, stonky nie sú na konzumáciu chutné.




Foto: Shutterstock

A keď sa blíži obed, mrkvový krém povzniesiete hneď na iný level s kvetmi a lístočkami kapucínky.




Foto: Shutterstock

Malý snack s kvetmi sedmokrások a fialiek na avokádovej nátierke s chilli vločkami.




Foto: Shutterstock

Krásne kvietky pažítky "odpichnú" zelenú farbu brokolicovej polievky.




Foto: Shutterstock

Žltá a oranžová kapucínka s modrými kvietkami boráku dodajú šalátu poriadny šmrnc.




Foto: Shutterstock

Sladká ďatelinka chutí nielen zajačikom :)




Foto: Shutterstock

Dali by ste si ovocno-zeleninový šalát s kvetmi sedmokrásky a púpavy?




Foto: Shutterstock

A teraz niečo z haute cuisine: kráľovská kreveta a luxusný šalát.




Foto: Shutterstock

Pohrať sa môžete aj pri grilovačke: kuracie prsia a šalát s jedlými kvetmi.



Vyskúšajte si recepty s jedlými kvetmi:


























Zaujal vás tento článok?

Všetky nové články a recepty môžete dostávať každé ráno do vašej e-mailovej schránky.








Diskusia k článku

evanaaa
Kvetinky sú síce pekné, ale ja ich radšej v kvetináči ako jesť ich.......






 



TOPlist