Súťaž:
Radosť variť v Poluse s blogerkou Zuzanou Frešo – varte a vyhrajte!

Redakcia Varecha.sk, 25. apríla 2016     10 minút čítania

Takáto súťaž tu ešte nebola! Od 13. apríla 2016 štartujeme na Varecha.sk novú pravidelnú súťaž Varíme s Varechou.



Videli ste už variť Varecháčov?
Ak nie a chceli by ste sa navzájom spoznať a zároveň pri spoločnom varení zažiť neopakovateľné zážitky, zapojte sa do našej súťaže.

Pridávajte na Varecha.sk recepty a až desiati z vás sa za odmenu budú môcť zúčastniť školy varenia Radosť variť v bratislavskom Poluse. Ak váš recept zvíťazí v aprílovom kole, už v máji sa môžete učiť variť so skúsenou lektorkou varenia Zuzanou Frešo.


A videli ste už variť kolektív tvorcov Varechy?
To určite nie. Nezúfajte však. V apríli v škole varenia varíme my, ktorí pre vás Varechu pripravujeme. Či sa nám darilo alebo sme boli pri varení "drevení", čoskoro uvidíte. Budeme fotiť, písať a pridávať statusy na našu novú facebookovú stránku Varíme s Varechou. Tak nás sledujte :)

Ako sa zapojiť do súťaže

Je to veľmi jednoduché: Do konca apríla 2016 pridajte na Varecha.sk nový recept s fotografiou a pri zadávaní receptu zakliknite súhlas so zaradením receptu do súťaže Varíme s Varechou.

Kto vyhráva

Hodnotenie súťažných receptov bude prebiehať dvojakým spôsobom:

1. Na stránke Varecha.sk

Vyhráva päť užívateľov, recepty ktorých si pridá najviac užívateľov Varecha.sk do svojej kuchárskej knihy počas trvania súťaže. Vyhodnotenie počtu pridaní do kuchárskych kníh prebehne vždy v prvý deň po ukončení súťaže.

2. Na facebookovej stránke Varíme s Varechou

Všetky súťažné recepty budú pridané na našu facebookovú stránku Varíme s Varechou. Ďalší piati víťazi našej súťaže budú autori tých receptov, ktoré získajú najviac lajkov počas trvania súťaže. Vyhodnotenie počtu lajkov prebehne vždy v prvý deň po ukončení súťaže.

Aká bude výhra

Desiati víťazi získavajú kurz varenia na tému: Nové formy varenia a stravovania RAW. S lektorkou Zuzkou Frešo budú spoločne pripravovať kompletné RAW obedové menu. Kurz sa uskutoční 28. mája 2016 od 11.00 hodiny v škole varenia Radosť variť v Polus City Center v Bratislave.

Zuzana Frešo je autorkou skvelých receptov a propagátorkou surovej stravy. Učarovala jej namä príprava nepečných sladkostí a smoothie. V súťaži Bloger roka 2014 sa umiestnila v kategórii Gastronómia v TOP 10.


Foto: Radosť variť - Škola varenia v Poluse

Zuzana Frešo




Všetky aprílové súťažné recepty nájdete tu.
Výsledky aprílového kola súťaže varíme s Varechou nájdete tu.




Pravidlá súťaže

  • Organizátorom súťaže je P E R E X , a . s ., Bratislava, vydavateľ denníka Pravda a prevádzkovateľ Varecha.sk.
  • Súťaž sa začína v stredu 13. apríla 2016 v momente vyhlásenia súťaže a končí v sobotu 30. apríla 2016 o 23:59, ak organizátor najneskôr 48 hodín pred ukončením súťaže nezverejní na stránke Varecha.sk zmenu termínu či zrušenie súťaže.
  • Podmienkou účasti v súťaži je splnenie súťažného zadania v uvedenom termíne.
  • Vyhráva 5 súťažiacich, recepty ktorých boli na Varecha.sk uverejnené ako nové počas trvania súťaže a pridá si ich najviac užívateľov Varecha.sk do kuchárskej knihy. Vyhodnotenie počtu pridaní do kuchárskych kníh prebehne vždy v prvý deň po ukončení súťaže.
  • Vyhráva aj ďalších 5 súťažiacich, recepty ktorých boli na Varecha.sk uverejnené ako nové a počas trvania súťaže získajú najviac lajkov na facebookovej stránke Varíme s Varechou počas trvania súťaže. Vyhodnotenie počtu lajkov prebehne vždy v prvý deň po ukončení súťaže.
  • Hodnota výhry (kurz pre 1 osobu) je 30 eur, nie je ju možné zameniť za finančnú hotovosť.
  • Počet súťažných receptov od jedného autora nie je obmedzený.
  • Mená výhercov zverejníme na Varecha.sk 48 hodín od skončenia súťažného kola. Výhercu budeme kontaktovať na e-mailovej adrese, ktorú uviedol ako registračnú na Varecha.sk.
  • Čerpať výhru môže výherca len osobne. Na odovzdanie výhry je potrebná aktívna spoluúčasť súťažiaceho, najmä zastihnuteľnosť na kontaktoch poskytnutých organizátorovi. Ak organizátor vyčerpá všetky možnosti adekvátne hodnote výhry a napriek tomu sa mu nepodarí do 27. mája 2016 skontaktovať výhercu, výhra prepadá v prospech organizátora.
  • Ak výherca oznámi, že čerpať výhru nebude, výhra bude posunutá ďalšiemu súťažiacemu, ktorý nasleduje v rebríčku počtu uloženia receptu do kuchárskych kníh.
  • Súťaže sa môžu zúčastniť len používatelia, ktorí už dosiahli vek 18 rokov.
  • Výhercovia si musia sami vysporiadať prípadné daňové povinnosti vyplývajúce z výhry v súťaži.
  • Výhercom súťaže nemôže byť zamestnanec P E R E X , a. s. , ani jeho rodinný príslušník. V prípade, že sa taká skutočnosť zistí po vyhlásení výsledkov súťaže, výhra prejde na ďalšieho súťažiaceho v poradí.
  • V prípade sporu rozhoduje o nárokoch na výhru s konečnou platnosťou usporiadateľ. Vymáhanie výhry či účasti v súťaži/hre súdnou cestou je vylúčené.
  • Podľa § 15 ods. 1 zákona č. 122/2014 v znení neskorších predpisov uvádzame:
    a) identifikačné údaje prevádzkovateľa: P E R E X , a. s., Trnavská cesta 39/A, 831 04 Bratislava, IČO: 00685313 (ďalej ako Usporiadateľ)
    b) identifikačné údaje sprostredkovateľa: ABAFFY DESIGN, s.r.o., Červeňova 32, 811 03 Bratislava, IČO: 44753772
    c) účel spracúvania osobných údajov: evidencia účastníkov súťaže za účelom losovania a rozposielania výhier
    d) zoznam osobných údajov:
    • nickname / prezývka – evidované pri účastníkoch už registrovaných na portáli varecha.pravda.sk a napady.pravda.sk
    • pohlavie – evidované pri účastníkoch už registrovaných na portáli varecha.pravda.sk a napady.pravda.sk
    • vek, dátum narodenia – evidované pri účastníkoch už registrovaných na portáli varecha.pravda.sk a napady.pravda.sk
    • meno – pri neregistrovaných účastníkoch
    • e-mailová adresa
    e) doplňujúce informácie:
    • poučenie o dobrovoľnosti: Účastník súťaže/dotknutá osoba spolu s poskytnutím osobných údajov vyhlasuje, že si je vedomý svojich práv v zmysle zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov, svoje osobné údaje poskytol Usporiadateľovi dobrovoľne a kedykoľvek môže písomne požiadať o skončenie ich spracovávania a to bezplatne na adrese Usporiadateľa.
    • čas platnosti súhlasu: súhlas je poskytovaný na dobu do odvolania, alebo na dobu počas ktorej je účastníkom súťaže eventuálne Usporiadateľom zverejňovaná súťažná fotografia, recept, nápad (návod) alebo iný príspevok. Súhlas možno odvolať bez uvedenia dôvodu.
    • tretie strany: Usporiadateľ neposkytuje v rámci prevádzkovania portálu www.pravda.sk sekcia varecha.pravda.sk a napady.pravda.sk osobné údaje účastníkov tretím stranám,
    • okruh príjemcov: subjekty, ktoré si zobrazia patričné webové stránky portálu www.pravda.sk sekcia varecha.pravda.sk a napady.pravda.sk,
    • forma zverejnenia: Usporiadateľ zverejní na webových stránkach portálu www.pravda.sk sekcia varecha.pravda.sk a napady.pravda.sk len údaje výhercov,
    • tretie krajiny: prenos zverejnených osobných údajov je v rámci internetového pokrytia možný do všetkých krajín.
  • Účastník súťaže/dotknutá osoba potvrdzuje a ručí za správnosť poskytnutých údajov.
  • Všetky poskytnuté osobné údaje môžu byť použité na marketingové aktivity spoločnosti P E R E X, a.s. a na účel poštovej či telefonickej komunikácie počas trvania súťaže, zasielania výhier a na účel zasielania aktuálnych ponúk vydavateľstva P E R E X, a.s.. Účastník súťaže berie na vedomie a súhlasí so zverejnením svojho mena ako výhercu na webovej stránke www.pravda.sk.

Diskusia k článku

bembo
Veľmi pekne ďakujem,ale RAW,nie je to ,čo by som jedol,hlavne ak by to ešte obsahovalo ovocie a paradajky,ktoré ja neznášam.ostaným víťazom gratulujem
jerica
Poďakovanie @palokuchki Danielke z Austrálie , výhru ktorú dostala za vynikajúci recept , z dôvodov ktorí určite je známi, z Austrálie prísť nie je také jednoduché, preto ma požiadala či ju môžem zastúpiť. Priznám sa , váhala som, pretože ja som za sýte a "nezdravé" varenie , pre mňa RAW je skôr opačne "dobre WAR " . Nechcela som sklamať, rozhodnutie bolo zúčastniť sa, a neľutujem.
Naša Adminka Andrejka ma privítala, dostala som varecháčsku zásteru a postavila som sa k ostaným zúčastneným.
Lektorka Zuzanka Frešová s úsmevom nás zúčastnených vtiahla do príprav jedál zo surových surovín.
Prvý chod príprava dvojfarebný smothie, vymixujeme jablká,hrušky,banány s pridaním mladého špenátu, mixujeme do hladkej konzistencie, to je prvá časť, a druhá je z banánov a jahôd. Tá prvá vám ostane krásne zelenkavá a tá druhá ostane ružová, samozrejme preto aby konzistencia bola ako krémový puding, dosiahneme dvojfarebný krémový nápoj.Môže sa ozdobiť , jahodami, alebo banánovými krúžkami.

Ďaľší chod, ako sa zo surového čerstvého alebo mrazeného hrášku dá urobiť chutná letná polievka.
Nebudem uvádzať množstvá, stačia suroviny, hrašok, (mrazený alebo čerstvý , hrsť mäty, za hrsť kešu oriešky ktoré si predtým cc. hodinu necháme namočené, môžeme dať kokosové lupienky, jarnú cibuľku, podlejeme trochou vody osolíme, ja som si aj okorenila, keď máte rýchlootáčkový mixér, všetko mixujeme, až pokiaľ nám pri dotyku na nádobu ostane teplá. Servírujeme , môžeme použiť ozdobovanie, hrášok, jarnou cibuľkou, jednoducho podľa chuti.

Ďaľšou zaujímavou prípravou bolo spracovanie surovín na pesto, ktoré sa servíruje na špagety ktoré sa krásne dajú vyrobiť z WS mlynčeka. Mlela lektorka, suroviny sa skladali z červenej repy, uhorky, cukiny.
Momentálne mlynček beží na TV schope.
Pestá sa vyrábali dve , jedna skupinka robila svoje zelené, druhá skupinka robila červené, pri zelenom sa použili orechy, cesnak, olivový olej, rôzne bylinky, čierne korenie, kto má rád aj čili papričky.
Na červené či ružové pesto sme použili červenú repu (cviklu), cesnak , orechy, olej, mätu.
Pestá sa použili na zeleninové špagety.

Ďaľšou zaujímavou rýchlou prípravou boli MATCHA guličky. Pri píprave týchto guličiek sa použili suroviny, orechy kešu, kokos, šťava z limetky, malá čajová lyžička matcha čaju, javorový sirup, alebo med. Tieto suroviny vymixujeme do konzistencie, aby sme mohli z toho tvarovať guličky, robíme ich veľmi maličké , vkladáme do košíčkov, ozdobíme kokosovou múčku , alebo podľa svojho uváženia.

Naj zo všetkého, ma veľmi oslovila výroba zmrzliny na počkanie, neverila by som , keby som to nevidela na vlastné oči.
Nakrájané banány na hrúbku dva cm necháme zamraziť , zamrazené banánové plátky dáme do mixera prilejeme agáve sirup, 1/2 pohára kakového prášku, to všetko vymixujeme , samozrejme musí byť mixér rýchlootáčkový. Dostaneme krásnu zmrzlinovú konzistenciu. Doporučujem, zmrlinou som bola veľmi milo prekvapená, chuťou vynikajúca.

Nakoniec, výborné spestrenie môjho dňa, skúsenosťou o niečo nové, ale moje dobrovolné priznanie, prišla som domov, naložila si kurací paprikáš s haluškami, potom relax na záhrade s kávičkou a moravským koláčikom .

Pridávam link na super recept , ktorí zaslúžene vyhral, Danielka ďakujem, že si ma oslovila o náhradníčku zúčastniť sa RADOSŤ VARIŤ v POLUS CITY .

 varecha.pravda.sk/recepty/toum-cesnakovy-krem-z-libanonu-...



mijaita
@jerica nevim kdo byl misto me, bohuzel jsem nemohla priject z dost zavazneho duvodu. Ze to mam daleko by mne tak nevadilo, hezky vylet, kamaradky v BA. Ale snad nekdy se zadari, ze vas nektere take osobne poznam. Raw me take sice neoslovuje, ale tu zmrzlinu si udelam. Prima, ze ses podelila o recepty i dojmy!
jerica
zmzlina, určite ju budem robievať, tá nemala chybu :-)


jerica
@Mijaita (30.5.2016 12:39)
Ďakujem , fakt bolo mi ľúto, že len jedna naša varecháčka @renatte sa zúčastnila toho spestrenia dňa. Renátku som poznala len virtuálne z fb, teraz konečne sme si mohli spolu vymeniť zopár skúseností a radosti ako sme sa poznali na vareche.
Keď už som bola náhradníčka, tešila som sa , že sa budem môcť zoznámiť s varecháčkami, na moje prekvapenie, keď som sa pýtala vedľa mňa milej pani, aký je jej nick na vareche, veru nevedala, čo sa jej pýtam. Možno niekedy na budúce.


andreac
@Jerica (30.5.2016 13:08)

Ďakujeme za pedantné zdokumentovanie nášho "rawenia". Chystám aj článok a recepty, aby aj ostatní mohli vyskúšať, aké dobroty sme mali možnosť ochutnať.
Oslovení boli všetci účastníci aprílového kola súťaže, ale, žiaľ, z rôznych dôvodov nemohli prísť. Namiesto niektorých prišli náhradníci, ktorých si oni určili a namiesto ďalších prišli výhercovia sms súťaže.
Dôležité však je, že sme si tú sobotu všetci vo vynikajúcej atmosfére užili, okúsili sme nové chute a naučili sa niečo nové.
Tešíme sa na stretnutie v škole varenia s ďalšími z vás, a to už 11. júna.
jerica
@Andreac (30.5.2016 13:24)

Môžem potvrdiť Tvoje slová, príjemná pohodová atmosféra celého podujatia :-) Určite, keď sa môžete osobne zúčastniť, treba si to vyskúšať, je to iné ako keď sa o tom len hovorí.
Aj v minulosti keď boli výhry s cenou účasť na večeri v Holiday Inn Bratislava, mala som česť osobne poznať @julica , @sovka , @babi , @sjuz , ,.... :-) keď som na niekoho zabudla, nech mi to prepáči .
palokuchki
@Jerica , Jarmilka vdaka ti za podrobne opisanie podujatia Varime s Varechou a tiez za pekne fotky. Ja si tiez dam radsej rezen alebo ten paprikas, ale verim ze aj v raw vareni (alebo vlastne nevareni) sa najdu zaujimave jedla. Dakujem, ze si prijala moju ponuku a ze si ma zastupovala. Ja si tiez myslim, ze toto je vynikajuci sposob ako osobne stretnut starych-znamych varechacov. Ja keby som bola na Slovensku urcite by som vyuzila tuto prilezitost.




 



TOPlist