Časopis Varecha:
Obľúbený magazín Varecha s novými rubrikami a v novom šate!

Redakcia Varecha.sk, 4. marca 2018     4 minúty čítania

Varecha – piatková vložená príloha denníka Pravda plná receptov a praktických rád pre všetkých, ktorí majú radi dobré jedlo, varenie a pečenie – sa už v piatok 9. marca predstaví v novom dizajne a s novými rubrikami.



,,Nová Varecha bude pestrejšia a ešte praktickejšia. Vychádzame v ústrety tým čitateľkám a čitateľom, ktorí by v každom magazíne radi našli recepty na rôzne témy," vysvetľuje Jakub Prokeš, zástupca šéfredaktorky denníka Pravda a vedúci magazínu Varecha. Doteraz sa totiž každé číslo magazínu špecializovalo iba na jednu tému.

,,Prvé číslo vynovenej Varechy sme pripravovali v predstihu, aby sme ho mohli aj otestovať. Vybranej vzorke čitateliek, čitateľov a obchodných partnerov sa novinky a pestrejší obsah páčili. Najviac ich zaujal nový dizajn, z nových rubrík Tri nápady na..., Tipy&Triky&Nápady a Pekné víno na váš stôl," dopĺňa Jakub Prokeš.



Magazín Varecha si zachová základný rozsah šestnásť strán, v úvode ponúkne na dvojstrane už spomínanú novú rubriku Tri nápady na..., tentoraz tri recepty na Najmilšie torty: Sviežu tortu s malinami, Orechovú tortu s čokoládou a krémom a Tiramisu s vaječným koňakom.

Na ďalšej dvojstrane sa predstavia nové rubriky: Sezóna, tentoraz venovaná pomarančom a zdravým receptom z nich; Tipy&Triky&Nápady, rubrika plná užitočných správ a správičiek do kuchyne aj domácnosti a rubrika Novinky na pultoch. Dvojstranu uzatvára tip na Pekné víno na váš stôl. Nová pravidelná rubrika pre milovníkov vína v premiére predstaví víno pre jedinečnú príležitosť - nové, iba nedávno nafľašované Tokaj cuvée 2016 z rešpektovaného vinárstva J&J Ostrožovič.



Ďalšie strany sú venované rokmi preverenej rubrike Dnes varí... ,,Aj v novej Vareche ju budeme pripravovať spolu s najlepšími šéfkuchármi Slovenska. V najbližšom čísle predstavíme deväť nových originálnych WELLNESS RECEPTOV od Michala Daneka, šéfkuchára Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese," hovorí Jakub Prokeš.

Budú to recepty na: Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou, Tresku v pistáciovej kôrke s fazuľovým pyré, Kačacie prsia s čiernou šošovicou, Zemiakovú panvičku so strateným vajíčkom, Roládu z kuracieho stehna a zo strukovín, Cícerové lievance s čučoriedkami, Strukovinovú roládu na studeno, Cuketové závitky s čerstvým syrom a so zeleninou. V rubrike Škola varenia šéfkuchár Michal Danek krok za krokom učí, ako pripraviť zdravú Zeleninovú polievku s fazuľovými haluškami.

Záver magazínu je vyhradený, tak ako doteraz, populárnym rubrikám Po dobrom jedle (stĺpček profesora Fedora Malíka, vinára a enológa) a To naj z varecha.sk - k trom receptom na jednu tému z populárneho kulinárskeho portálu však pribudne ešte nová rubrika Sladká bodka na záver.

Uvedenie vynovenej piatkovej vkladanej prílohy denníka Pravda vydavateľstvo PEREX, a. s., podporuje aj čitateľskou SMS súťažou o ceny dovedna za vyše 1 100 €. Čitateľky a čitatelia magazínu Varecha v nej môžu vyhrať kávostroj v cene 429 €, dva prekvapkávacie kávovary v cene 49 €, tri varné kanvice v hodnote 39 €, tri šľahače v hodnote 29 € a desať tyčových mixérov v hodnote 39 €.

Nezabudnite, už v piatok 9. marca v Pravde nový magazín Varecha, ktorý prinesie v novom dizajne nové recepty a nové rubriky.





Diskusia k článku

sonulienka
Dúfam, že som dobre rozumela budú tam aj recepty od nás čo pridávame recepty na varechu.sk tak ako v minulosti? Alebo len recepty od šéf kuchárov. Srdečne ďakujem za odpoveď.
tinca
Ja by som očakávala v prílohe viac receptov od varecháčov, nielen 3 ako doteraz.Profesionálni šéfkuchári majú aj iné možnosti prezentovania svojich jedál.Myslím si,že vzácnejšie rcp sú od laikov, pretože ide o recepty staré,overené a výborné po mamách a babkách.
redakcia
@Tinca (6.3.2018 17:28)

Máme pre Vás dobrú správu - k trom receptom z nášho portálu pribudne ešte jeden - na zákusok alebo koláč, ktorý bude zverejnený v novej rubrike nazvanej Sladká bodka na záver.
redakcia
@Tinca (6.3.2018 17:28)

V magazíne Varecha by sme radi uverejňovali aj viac receptov našich Varecháčov, avšak zverejnenie v tlači je podmienené dobrou kvalitou fotografií jedál, čo býva často kameňom úrazu pri výbere vhodných receptov. S niektorými autormi máme zasa problém sa skontaktovať, aby sme ich požiadali o súhlas so zverejnením receptu, nereagujú na naše maily...
Okrem toho, v novej Vareche budeme pri receptoch z nášho portálu uverejňovať aj fotografiu autora receptu – no a nie každý so zverejnením svojho portrétu súhlasí. Vzhľadom na tieto okolnosti sa teda množstvo použiteľných receptov do printovej Varechy zužuje.
Takže, milí Varecháči, privítame vaše nové recepty s peknými a kvalitnými fotografiami, aby bolo z čoho vyberať :)






 



TOPlist