Kedysi delikatesa kráľov, dnes obľúbená pochúťka slovenských spotrebiteľov

P.R., 4. augusta 2017     3 minúty čítania

Len málokto pohrdne syrovou maškrtou vyrobenou z lahodného mlieka. Jasno v tom majú aj slovenskí spotrebitelia, ktorí v rámci hlasovania udelili významné ocenenie produktom privátnej značky K-Classic – syrom Gouda a Eidam plátkový.



Lahodné syry, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande sa tak pre nich stali Najlepšou novinkou roku 2017. Niet divu! Jednoduchá chuť, no zároveň korenistá aróma je neoddeliteľnou súčasťou plátkového syru Eidam. Naopak, tradičný syr Gouda, pochádzajúci z holandských provincií Ultrecht a Zuit-Holland očarí nejedného gurmána vďaka svojej maslovej chuti s nádychom orieškov hneď v dvoch variantoch - zelený pre chuť zvýraznenú pestom a červený pre tóny paradajky s bazalkou. Skvelo sa s ním pohráte aj pri varení.



Dochádza vám však fantázia a neviete, čo pripraviť na obed? Máme pre vás tip na zdravý a chutný recept pripravený v spolupráci s foodblogerkou Tatianou Leovou, ktorý určite ocení nejeden labužník a lúsknutím prsta sa stane súčasťou vášho domáceho jedálnička. Veď predsa spojenie obľúbeného syra s tými správnymi ingredienciami je zárukou kulinárskeho zážitku. Prajeme dobrú chuť a ničím nerušené maškrtenie!



CUKETOVÉ LASAGNE S BYLINKAMI

Ingrediencie:
500 g mletého mäsa (250 g bravčového, 250 g hovädzieho) K-Purland
2 cibule
2 - 3 strúčiky cesnaku
250 ml hovädzieho vývaru
400 g rajčinového pretlaku
hrsť najemno nasekaných byliniek podľa chuti (napr. petržlen, oregano, tymian)
1 veľká cuketa
300 g syru Gouda K-Classic
2 mozzarelly
olivový olej
soľ
korenie

Postup:
Cuketu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky, osolíme a necháme vypotiť na suchej utierke. Cibuľu nakrájame najemno, strúčiky cesnaku rozpučíme plochou stranou noža a nakrájame na jemné plátky. Na olivovom oleji speníme cibuľu dosklovita, pridáme cesnak a nakoniec mleté mäso, ktoré orestujeme. Keď sa mäso zatiahne, pridáme pretlak, bylinky a dochutíme soľou a korením.
Vypotené cukety osušíme papierovými utierkami dosucha, aby nám pri pečení nepustili šťavu. Gouda syr nastrúhame a mozzarellu nakrájame na plátky.

Rúru si rozohrejeme na 200 °C. Do pekáča navrstvíme mäso, plátky cukiet a syr, až kým všetko neminieme. Prvých 20 minút pečieme prikryté alobalom, ďalších cca 15 minút bez prikrytia, kým nie je syr zlatistý.

Širokú ponuku syrov privátnej značky K-Classic, ale aj ostatných, vždy čerstvých ingrediencií nájdete exkluzívne v Kauflande. Navyše, kúpou týchto výrobkov podporíte nákup vozidiel v rámci terénnych sociálnych služieb Slovenského Červeného kríža, ktoré pomôžu ľuďom v núdzi po celom Slovensku.










 



TOPlist