Nové komentáre

  • babkaancika - fotkaBabkaancika včera 23:22 k Pezinský jedálny lístek- my zme ludé skromný


    Odpísané z knižky: Pezinské obstrléze od bratov Vlada a Jožka Nosáľovcov .

  • babkaancika - fotkaBabkaancika včera 23:00 k Tónko, ešče žijeme...


    Óda na rodný jazyk

    Grefty, lajtra, putna, štek,
    pes uteká cez pústek.
    púry, škopek, špuptrígl,
    pivnic je zas na rígl!

    Výhon, gantnár, pakltabák,
    stracil sa mi v rúne škrabák.
    Obstrléze, kvíci, gutna,
    na gacách mi praskla gurtna.

    Zavrite ten pitvor, mamo,
    šak tu táhne na hovado!
    Gerhen, mogon, odmenec,
    kún ma kopel do ...čela!

    Cirifandl, gutédle,
    stará, nalej po jedle.
    Jehúv, jejnin, jejnina,
    pije celá rodzina!

    Chnupo, skido, gnybana,
    Šaks nalála vodnára!
    Na ščascí sme si len lízli,
    jakje dobré, ket sme strízvi!

    Víno neny pomyje,
    z úctu nech sa vypije.
    Len ten, gdo ví víno pit,
    bude ščastne , dlho žit!



    Púry, škopek,
  • dr - fotkaDr včera 21:46 k Krájaná sterilizovaná cvikla (fotorecept)


    Pridať veľa chrenu .....
  • katka78 - fotkaKatka78 včera 21:37 k Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe (fotorecept)


    Milá @Zuzanka1367 , toto jedlo predčilo všetky moje očakávania. Vedela som, že bude výborné, ale bolo viac ako len to. Odporúčam všetkými desiatimi, alebo aj dvadsiatimi. Veľmi pekne ti za tento recept ďakujem, už teraz sa teším na opakovačku, bude nejedenkrát. Ďakujem aj @redakcii za jeho pripomenutie vo výbere pôstnych jedál, recept som mala odložený, ale výber ma naňho upozornil v správnom čase. Vďaka! Majte sa všetci krásne :-)
  • používateľ nemá avatarRadost včera 21:34 k Podlesník aj s ryžou (fotorecept)


    áno..toto je naša zemiaková baba-s ryžou,alebo krúpami..ešte:na masti a slaninke opražím cibuľu-viac radšej ako menej-aj to pridávame do hmoty zemiakovo krúpovej/ryžovej/ plus pochutiny..múku vôbec nedávame..
    dobrota -pamiatka na moju babku...
  • používateľ nemá avatarScooty17 včera 21:06 k Gaštanové rezy (fotorecept)




  • majkicn - fotkaMajkicn včera 21:04 k Drožďová nátierka (videorecept)


    @Violetacamorova (22.2.2018 19:37) Ďakujem :) skúste a dajte vedieť či chutilo :)

  • sonulienka - fotkaSonulienka včera 21:02 k Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)


    @Evanaaa tak ja kupujem len tieto čo sú na obrázku a na tých je napísané presne citujem.:- Ryžové rezance vložte do vlažnej vody a nechajte 30 minút odstáť, vodu sceďte a nechajte odkvapkať. Potom ich vložte do vriacej vody a varte asi 2 minúty a sceďte Prepláchnite studenou vodou aby sa nezlepili a môžete podávať.
    Ale posledne som nestíhala tak som ich rovno vložila do vriacej vody a po 2 minútach vypla a ešte som ich tam trochu nechala tak ako som už aj vyššie písala a neboli zlepené vôbec. Ja som ešte nevidela alebo som si asi nevšimla tie v Bille keď pôjdem najbližšie musím si všimnúť a ak ich budú mať určite si kúpim a vyskúšam aj tie. Ale dobre vedieť viac spôsobov.
  • sonulienka - fotkaSonulienka včera 20:53 k Výborný a veľmi rýchly jablkový zákusok (fotorecept)


    Jej Evi bozkávam Ťa a pozdravujem veľmi by som bola rada.Ale daj vedieť aby som niečo upiekla na takú vzácnu návštevu. Pozdravujem všetkých.
  • violetacamorova - fotkaVioletacamorova včera 19:37 k Drožďová nátierka (videorecept)


    pekný recept, momentálne na nej fičím.... tvoj recept je oproti môjmu vylepšený o posmaženie rasce s cibuľou, čo určite dodá chuť lepšiu a horčicu skúsim tiež pridať....naposledy som pridala podľa jednej rady horčicu do restovanej kuracej pečienky a bola to dobrota...
  • používateľ nemá avatarLudmilaikov včera 18:34 k Valček s ornamentami

  • evanaaa - fotkaEvanaaa včera 18:33 k Bravčové krokety v „čiernom“ krupote


    Veľmi veľa ingrediencií, ale aj roboty, zdá sa, netrúfla by som si na toto, ale chuť môže byť zaujímavá.
  • evanaaa - fotkaEvanaaa včera 18:27 k Drožďová nátierka (videorecept)


    Ja dávam aj lyžicu-dve mlieka, nech to nie je nasucho, lepšie sa to topí.....
  • evanaaa - fotkaEvanaaa včera 18:20 k Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)


    @Staja , @Haji , ja tie rezance len zalievam vriacou vodou, nechám kým nie sú dostatočne mäkké, inak to nerobím, len prvý raz som ich minútu, dve varila a potom už nikdy tak, boli kašovité. Mám misku do ktorej presne zapadne sitko, dám tam rezance, zalejem doplna vriacou vodou a prikryjem. Potom len sitko vytiahnem aj s rezancami a vodu vylejem. Ale možnože záleží aj na druhu rezancov, ja kupujem väčšinou v Bille takú žltú kocku.
  • používateľ nemá avatarCupcake včera 18:08 k Výborný a veľmi rýchly jablkový zákusok (fotorecept)


    urcire sa zastavim na kolacik a kavicku, ak sa mi podari prist do BB
  • sonulienka - fotkaSonulienka včera 18:08 k Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)


    @Mitzy srdečná vďaka.
  • torticka - fotkaTorticka včera 17:44 k Kelovo-pórová polievka


    Dobra polievocka. Nie je sladka?
  • lea24 - fotkaLea24 včera 16:34 k Roláda z mletého mäsa (fotorecept)


    Nejaký čas uložené, ale už aj vyskúšané.
    Zmes z mletého mäsa som si pripravila podľa vlastného receptu (+ rohlík, vajce a majoránka).
    Chutná a pekná roláda!


  • mitzy - fotkaMitzy včera 16:08 k Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)


    Krásne fotky, určite veľmi dobrý obed.
  • mitzy - fotkaMitzy včera 16:06 k Začal sa pôst: Aj bez mäsa sa dá navariť chutne a sýto


    Super výber! Všetko vyzerá veľmi chutne.
  • sonulienka - fotkaSonulienka včera 15:52 k Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)


    @Siisa ďakujem, vyskúšaj možno Ti pochutia tak ako nám. Ja rada vymýšľam a skúšam recepty a tento sa naozaj podaril a chutilo nám.
  • majkicn - fotkaMajkicn včera 15:41 k Drožďová nátierka (videorecept)


    Ďakujem :) aj u nás doma je veľmi obľúbená. @Radost (22.2.2018 13:54)

  • siisa - fotkaSiisa včera 15:18 k Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)


    Tiež mám rada ryžové rezance a toto vyzerá veľmi dobre.....vyskúšam :) Vďaka za receptík .
  • violeta - fotkaVioleta včera 14:38 k Čokoládovo-brusnicová bábovka


    Super @pekarik , budem rada ak dáš vedieť ako to dopadlo a ja mám kávu rada horkú :)
  • izabella929 - fotkaIzabella929 včera 14:32 k Hovädzie kocky v hlávkovej kapuste (fotorecept)


    @pacik ,Ďakujem pekne za komentár a som rada, že vám to chutilo v mojom prevedení.-)
  • staja - fotkaStaja včera 14:00 k Kávovo-gaštanový „cheesecake“


    Samé dobré veci si tam pomiešala, mala by som vyskúšať.
  • používateľ nemá avatarRadost včera 13:54 k Drožďová nátierka (videorecept)


    Drožďovú nátierku i drožďovú polievku robievala ešte moja mama-žije 90ty rok svojho života..
    tá úžasná vôňa aj úžasná chuť..
    dobre si nám tu ponúkol..:-)
  • jujoska - fotkaJujoska včera 13:01 k Kameň na pečenie chleba


    @Katka78 (22.2.2018 12:07)

    urcite je to skvela vec, Napr. pizza je na nom omnoho rychlejsie a lepsie upecena. Aj rozne druhy placiek
  • cesminaz - fotkaCesminaz včera 12:56 k Krehké jablkové koláčiky (fotorecept)


    @Cesminaz (22.2.2018 12:55)

    * špaldovej :-)) ...to ten mobil :-)
  • cesminaz - fotkaCesminaz včera 12:55 k Krehké jablkové koláčiky (fotorecept)


    @Mimi4 (22.2.2018 11:09)

    Super,krasne ich máš! Aj zo šlaldovej urcite super,pouzivam ju aj ja dost vela :-) Tesim sa,ze kolaciky chutili.Dakujem za odozvu aj s fotkou :-)
  • cesminaz - fotkaCesminaz včera 12:49 k Raňajkové sladké pečivo (fotorecept)


    @Tina 221 (22.2.2018 11:08)

    Milá @Tina ja som pouzila,vlastne na 99% použivam hladkú múku z lidla (z rakuska) typ480. Je to obyčajná hladká muka,žiadna extra špecial,alebo 00 u nas nieje :-) Ale zvyknem pouzivat aj madarskú babicku múku a tá je hadam Typ55,no a aj z tej sú koláce také iste vyborné. Az taký velky rozdiel medzi tymi hladkymi múkami zato nieje,ale radím ak chces mat dobré cesto,tak nekupuj tie najlacnejšie múky-hovorím zo skusenosti :-) Radsej pár centov pridat.Neviem aký typ múky je u vas,asi 550 že? Pri väčšom type/čísle je mozné ze budes potrebovat o trosku viac tekutiny,nez tu mam ja.Ale kedze tu v tomto recepte sa múka sype do tekutiny,tak je možné (nemusí byt) ze tebe bude stačit 1kg múky a nie 1,1kg. Už nech použijes ktorukolvek hladkú múku,jednoducho daj tolko múky,aby si dostala tú konzistenciu cesta ako pisem hore v recepte :-) Som si istá,ze nic nepokazíš.A pravdaze vela robí aj to miesenie,ako píse @Babinka :-) Ak konzistencia cesta sedí a pekne nakysne a aj bochníčky podkysnú,tak sa ti podaria "jedine" fantastické koláče ;-) Dufam,ze som pomohla a držím palce.Verím ze to zvladnes super! A potom sa ozvi :-) @Babinka no to je radost vypekat,ked stravníkom tak chutí :-) Pekný den vam prajem!
  • používateľ nemá avatarLea123321 včera 12:39 k Šľahaná kuracia sekaná


    @Mirop (22.2.2018 10:13)

    Určite je možné použiť i inú formu (napr. srnčí chrbát... akú chcete), len by som mozno pre istotu vymazala mastou a vysypsla strúhankou, alebo zabslit sekanú do namazaného alobalu :)
  • katka78 - fotkaKatka78 včera 12:07 k Kameň na pečenie chleba


    @Jujoska (22.2.2018 11:40) máš pravdu, ale zase spraví lepšiu službu ako plech, lebo s tým na-akumulovaným teplom efektívnejšie pracuje. Napríklad keď sa robí chlieb a sádžeš ho na zohriaty plech, cesto je samozrejme chladnejšie ako plech, takže ho hneď aj mierne ochladí. Keď to isté robíš s kameňom, úbytok tepla je menší, ukáže sa to hneď na chlebíku, lepšie vyskočí. Pekávam na bežnom plechu aj na pizza kameni a rozdiel je viditeľný. Samozrejme ako píšeš, treba ho dobre rozhorúčiť, vložiť do ešte studenej rúry, aby sa postupne a dobre prehrial.
  • používateľ nemá avatarFrajerluke včera 12:00 k Veľkonočné pardubické perníčky mojej babičky


    No toto dievča mať doma, hotový poklad :)))
  • babinka - fotkaBabinka včera 11:55 k Raňajkové sladké pečivo (fotorecept)


    @Tina221 , ja som napríklad používala hladkú špeciál, a vždy z iného obchodu, nerobím rozdiely medzi výrobcom, skôr si treba dať záležať na vymieseni a vykysnuti cesta, ale oplatí sa vyskúšať- variácii je neskutočne veľa, zajtra peciem znova.
  • jujoska - fotkaJujoska včera 11:40 k Kameň na pečenie chleba


    kamen sa musi o dost dlhsie zohrievat nez plech. Na to treba mysliet, lebo ak nebude poriadne rozhoruceny, tak vysledok pecenia vas sklame. Nezalezi na tom, ze rura uz ukazuje pozadovanu teplotu, kamen treba nechat minimalne 20 minut na dosiahnutej teplote, ak nie viac (pri vysokych teplotach urcite)
  • patincatsomekitchen - fotkaPatincatsomekitchen včera 11:31 k Kávovo-gaštanový „cheesecake“


    @Kimlo (22.2.2018 10:42)

    cheesecake je v uvodzovkach lebo tradicny cheesecake sa sklada z uplne inych surovin
  • používateľ nemá avatarTina221 včera 11:14 k Vodové žemle (fotorecet)


    ešte ma napadla jedna vec dalo by sa toto cesto použiť na kvázi väčšie dve žemle resp. chleby z ktorých by sa dal spraviť trebárs plnený chlieb tzv. sedliacke fondue? koľko by som to v takom prípade musela piecť? dakujem

  • mimi4 - fotkaMimi4 včera 11:11 k Krehké jablkové koláčiky (fotorecept)




  • používateľ nemá avatarTina221 včera 11:11 k Vodové žemle (fotorecet)


    chcela by som niekedy vyskúšať tento recept len ma zaujíma či môžem použiť aj hladkú múku extra špeciál kupovanú v jednote? Podarí sa to s tou múkou rovnako dobre? ...... resp. akú múku ste použili vy? Dakujem :)
  • mimi4 - fotkaMimi4 včera 11:09 k Krehké jablkové koláčiky (fotorecept)


    Upiekla som tvoje koláčiky sú výborné,krehucke aj s cestom sa dobre pracovalo ale dala som špaldovú múku a miesto cukru med, vďaka za recept
  • používateľ nemá avatarTina221 včera 11:08 k Raňajkové sladké pečivo (fotorecept)


    chcela by som vyskúšať upiecť toto pečivo, len sa chcem spýtať, že či dosiahnem taký istý skvelý výsledok ked použijem hladkú múku extra špeciál kupovanú v jednote, nič tým nepokazím a podarí sa mi to rovnako krásne ako vám?? Resp. akú múku ste vy použili? dakujem za skorú odpoveď.
  • používateľ nemá avatarHaji včera 11:02 k Kávovo-gaštanový „cheesecake“


    @Haji (22.2.2018 10:47)
    No toto, @Kimlo jsem ti znetvořila nick, promiň.
  • katarina2511 - fotkaKatarina2511 včera 11:00 k Dieta ktora funguje na 96.5%


    @2010 (22.2.2018 07:31)

    You are right ...
  • používateľ nemá avatarHaji včera 11:00 k Kameň na pečenie chleba


    @Marianne (22.2.2018 05:32)
    Děkuji za odkaz, přijde čas a vyzkouším i tento způsob pečení chleba. Peču na litinovém plátu, je to výborné. Ale pro další variantu jsem si pořídila i pizza kameň - zatím jsem ho uložila na dno - najdu snadno.
  • používateľ nemá avatarHaji včera 10:50 k Šľahaná kuracia sekaná


    Jednoduchý recept, variabilní jak v dochucení, tak v podávání. Klidně i po studenu, s chlebíkem - vděčné i jako pohoštění.
  • používateľ nemá avatarHaji včera 10:47 k Kávovo-gaštanový „cheesecake“


    Zajímavá kombinace surovin, příjemný receptík. S názvem problém nemám. @Kimloaj cheese aj cake je v uvozovkách. Něco jako "nebíčko" v papulke - také daleko od neba, či?!
  • používateľ nemá avatarHaji včera 10:44 k Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)


    @Staja (22.2.2018 07:51)
    Minule jsem spěchala, jen zalila, ocedila a ostaly, potvorky tuhé, nedodělané. @Sonulienka správně píše, projít varem, nechat postát - udělat testík a pak slít. Poradila jsem si, vložila k zelenině a ještě chvíli se dodělávalo dokopy.
  • kimlo - fotkaKimlo včera 10:42 k Kávovo-gaštanový „cheesecake“


    Kde je ten "cheese" a "cake"?
  • používateľ nemá avatarHaji včera 10:41 k Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)


    @Pivonka (22.2.2018 09:32)
    Také jsem to tak měla, bo jsem "semolinová" - mám ráda tuhší těstoviny. Nasměrovala jsem se k ryžovým těstovinám a na první šup jsme se zkamarádily. Samotnou mě to překvapilo. Chce to vyzkoušet. Je tam opravdu rozdíl - lehkost jak při konzumaci, tak v trávení. U mě úspěch. Jasné, že to střídám, semolina je semolina.

TOPlist