Držkovú som nezavárala, mám skúsenosti s gulášom, ktorý má podobné zloženie. Hotový guláš som rozdelila do pohárov, zavrela viečkom a sterilizovala jeden a pol hodiny. Nechala som chladnúť pri izbovej teplote a na druhý som opäť sterilizovala jeden a pol hodiny. Mala som ho odložený v kartónoch, bez prístupu svetla. Vydržal mesiace.
Umyte zavaracie poháre sterilizujem v mikrovlnke aspoň 1.min. Vriacu, akukolvek polievku dám do zaváracích pohárov a uzatvorím viečkami na pevno, ktoré vyberám z horúcej vody. Polievka vydrží dlho.
Doporucujem zmrazit.Kamaratka da vrecko na mrazenie do plastoveho krcaha, naplni vrecko drzkovou , uzatvori gumickou aby polievka nevytiekla a polozi "na stojaka" do mraznicky.To robi ked ma tej polievky 4-5 litrov.Do jedneho sacka dava 2 porcie.Alebo dava do plastovych krabiciek -do jednej krbicky jednu porciu. K dispozicii kedykolvek.
INAK KEĎ DO POLIEVKY PRIDÁŠ ASI 2 LYŽIČKY VEGETY, NEPOKAZÍ SA, VYDRŽÍ AJ O DVA DNI DLHŠIE V CHLADE, TREBA VYSKÚŠAŤ.